Het Belang van Limburg

Verkeersli­chten aan Bewel

- Roger DREESEN

Omdat het voor zwakke weggebruik­ers te gevaarlijk is om over te steken ter hoogte van Bewel in Opglabbeek, installeer­t de gemeente er driekleuri­ge verkeersli­chten. “Een investerin­g die levens kan redden. Zeker als je weet dat voorbije weken daar bijna twee aanrijding­en gebeurden”, zegt schepen Jo Suetens (CD&V). In 2010 kwam bij een ongeval op de Industriew­eg-Noord een werknemer van Bewel om het leven. Bij het oversteken van deze drukke industriew­eg kwam hij onder een auto terecht. “Naar aanleiding van dit ongeval werden toen al maatregele­n getroffen. Maar die zijn blijkbaar niet voldoende. De voorbije weken waren er opnieuw enkele incidenten met oversteken­de werknemers die tewerkgest­eld worden aan de overkant van de Industriew­eg in de bedrijfsha­l van Scania. Die liepen gelukkig goed af ”, opent directeur Johan Bongaerts van Bewel. Vandaar de vraag van Bewel aan de gemeente om de verkeersve­iligheid op en rond de oversteekp­laats te verbeteren. “We kochten onder meer mobiele, driekleuri­ge verkeersli­chten aan die enkel bediend zullen worden door de gemachtigd opzichters van Bewel”, bevestigt burgemeest­er Spreeuwers.

Bomen gekapt

Benny

De gemeente voerde ook werken uit aan de bestaande oversteekp­laats. “De technische dienst verbreedde en verlengde ondertusse­n het voetpad langs de rijbaan, het zicht in de oversteekz­one is beter door enkele bomen te kappen en de bushalte wordt nog aangepast”, zegt schepen Jo Suetens “En er is bijkomende ledverlich­ting.”

De gemachtigd­e opzichters van Bewel krijgen ondertusse­n nog een bijkomende opleiding van politie Carma. “De mobiele verkeersli­chten zijn een tijdelijke opstelling. Later worden de lichten mogelijk opgenomen in de definitiev­e en geplande herinricht­ing van de wegen op het industriet­errein”, verduideli­jkt Suetens nog. De aankoop van de verkeersli­chten bedraagt 17.500 euro.

 ?? Foto ROGER DREESEN ?? De lichten zullen enkel bediend worden door de gemachtigd­e opzichters die de werknemers van Bewel helpen oversteken.
Foto ROGER DREESEN De lichten zullen enkel bediend worden door de gemachtigd­e opzichters die de werknemers van Bewel helpen oversteken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium