Het Belang van Limburg

Jeugdbestu­ur neemt ontslag

Conflict met Woo sleept al maanden aan

- Jos MISCORIA

Het voltallige jeugdbestu­ur van Patro heeft ontslag genomen. Een al maandenlan­g aanslepend­e onenigheid met voorzitter Woo ligt aan de basis van dit drastische besluit. “Onze jeugdtrain­ers en begeleider­s blijven aan boord en zorgen voor continuïte­it in de opleiding. Ook ons bestuur zal het lopende seizoen met de normale werking afhandelen tot aan het einde, met name 30 april”, verzekert ontslagnem­end jeugdvoorz­itter Jan Kohlbacher. Het conflict tussen Woo en het jeugdbestu­ur draait om de oprichting van een aparte vzw. “Om een nieuw jeugdcompl­ex te kunnen realiseren moet er een aparte vzw opgericht worden voor de organisati­e van de jeugdwerki­ng binnen de club. Op dat vlak kregen we ook heel wat steun van de gemeente. Maar die structuur ziet Woo niet zitten”, haalt Kohlbacher één van de belangrijk­ste twistpunte­n aan. Daarnaast is er ook een financieel geschil tussen beide partijen. “Woo wil een BTW-boete op de jeugd verhalen. Onze rekeningen kloppen en de betalingen gebeurden steeds correct. De BTW-aangifte is trouwens een zaak voor het hoofdbestu­ur”, aldus nog Kohlbacher, die samen met de rest van het jeugdbestu­ur open stond voor voorstelle­n van Woo. “Maar daar kregen we nooit een serieus antwoord op, behalve dan dat hij in een nieuwe structuur gewoon ‘de baas’ van alles wil zijn.”

Limburgs team

Voorzitter Woo zal een nieuw jeugdbestu­ur installere­n. “Wij bedanken de vertrekken­de groep voor hun inzet en geleverde diensten”, zegt hij in een persberich­t. “We zijn het jeugdbestu­ur ook dankbaar dat ze de werking verzekeren tot het einde van dit seizoen. We zullen binnenkort het nieuwe jeugdmanag­ementteam bekendmake­n. Het team zal samengeste­ld worden met mensen uit Limburg.”

Het nieuws over het collectiev­e ontslag slaat in als een bom. “Als Technisch Verantwoor­delijke Opleidinge­n engageerde ik me ook in het jeugdbestu­ur en ben ik zelf dus ook ontslagnem­end”, aldus Gunter Coolen. “Jammer, want we hebben de laatste jaren enorm hard gewerkt om een degelijke structuur met duidelijke visie uit te bouwen. De voorbije weken maakten duidelijk dat jongens bij ons wel degelijk klaargesto­omd worden om de stap naar de A-kern te zetten. Trainer Guido Brepoels, die trouwens fantastisc­h werk leverde in onze jeugd, loodste probleemlo­os verschille­nde jongeren naar het eerste elftal. De onzekerhei­d over de toekomst is natuurlijk niet fijn voor onze spelertjes en hun ouders. Wij kozen jaren geleden voor kwaliteit in plaats van kwantiteit en hebben één team per leeftijdsg­roep. Als daar straks enkele spelers vertrekken, zit je met een probleem.”

Ongeruste ouders

De ouders zijn ongerust. Ronny Staszewski, jeugdtrain­er U9 en zelf vader van spelertjes Cristian en Mattiah: “Ik kreeg al heel wat telefoons. Iedereen wil snel duidelijkh­eid over welke weg voorzitter Woo met onze jeugd wil inslaan. Ik ben hier nu vier jaar jeugdtrain­er. De jeugdafdel­ing heeft de voorbije jaren hard gewerkt om het vertrouwen van talentjes en hun ouders te winnen. Het zou spijtig zijn, moesten we dat vertrouwen straks kwijtspele­n. Als ouders heb je het recht te weten wat de club met onze kinderen van plan is.”

Woo wil in een nieuwe structuur gewoon ‘de baas’ van alles zijn

Jan KOHLBACHER

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Op het einde van het seizoen zet het jeugdbestu­ur van Patro een stap opzij.
FOTO JEFFREY GAENS Op het einde van het seizoen zet het jeugdbestu­ur van Patro een stap opzij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium