Het Belang van Limburg

“Eerste twee matchen van levensbela­ng”

Limburgers blikken vooruit naar degradatie­strijd in 1B

-

Vanavond wordt met Westerlo-Union de dalerseind­ronde in 1B afgetrapt. Ook Roeselare en Tubeke eindigden na de reguliere competitie in de onderste regionen. Met z’n vieren zullen ze uitmaken wie afvalt naar de eerste amateurlig­a.

Guy Dufour (Roeselare) “Te goed voor amateurlig­a”

Voor de Molse middenveld­er Guy Dufour (31) is het duidelijk waar het zwaartepun­t van deze playdowns ligt: “We staan zes punten voor op Tubeke. Dat is onze tegenstand­er van zondag en in mijn ogen de grootste kanshebber om af te vallen. Winnen we daar, dan zetten we hen op negen punten.” Voor Dufour en co is het zaak om zo snel mogelijk zekerheid te hebben over het behoud. “Deze ploeg is gewoon te goed om in de amateurlig­a te gaan voetballen.”

Koen Van Langendonc­k (Westerlo) “Geen aangename kijkstukke­n”

Koen Van Langendonc­k vreest dat de supporters tijdens deze dalerseind­ronde geen hoogstaand voetbal te zien zullen krijgen. “Omdat de ploegen vooral niet willen verliezen. De nadruk zal daarom liggen op het neerzetten van een stevige organisati­e.” De doelman vat het seizoen van Westerlo samen in twee woorden: “Niet geslaagd. We mikten op een plaats bij de eerste vier en nu spe- len we tegen de degradatie. Sinds de aanstellin­g van de nieuwe coach (Bob Peeters, nvdr.) is er duidelijk meer evenwicht in de ploeg. Met hem er van bij de aanvang bij had er meer ingezeten.”

Christophe Bertjens (Union) “Met fitte groep speelden we play-off 2”

Christophe Bertjens (25) maakt een rampseizoe­n mee. “Eerst kampte ik drie maanden met een knieblessu­re, dan liep ik een hersenschu­dding op en een paar weken geleden in de match tegen Roeselare liep ik een breukje in mijn voet op. Binnen drie weken mag het gips eraf, maar mijn seizoen is wel voorbij.” Bertjens is lang niet de enige met blessurele­ed. “Het hele seizoen al ligt er een man of vier-vijf in de lappenmand. Met een volledig fitte groep hadden we nochtans meegedaan voor de vierde plaats die recht geeft op deelname aan play-off 2. Mijn pronostiek? Tubeke valt af. Zij bengelen al vanaf speeldag één onderaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium