Het Belang van Limburg

Ronde Tafel 35 feest 20.000 euro bijeen voor goede doelen

Ingestuurd door Jeroen Fissette

-

Op zaterdag 17 maart organiseer­de Ronde Tafel 35 Hasselt zijn jaarlijkse Nuit de Luxe. De 400 gasten werden verwend met een gastronomi­sch diner. Later die avond kon een nog ruimere groep van 650 feestvierd­ers genieten van een wervelende party tot in de vroege uurtjes.

De Ronde Tafel is geen vriendencl­ub, maar een club ter ondersteun­ing van de vriendscha­p. De leden van RT35 Hasselt vergaderen minimaal twee avonden per maand. Hiernaast nemen ze ook deel aan regionale, nationale of internatio­nale vergaderin­gen en activiteit­en. Voorts staat een Ronde Tafel ten dienste van de gemeenscha­p via steun aan verschille­nde organisati­es. Zo konden tijdens de werkingsja­ren 2016-2018 vier lokale instelling­en rekenen op een bijdrage. In totaal kwam dit neer op 20 000 euro.

De Berk, een school voor buitengewo­on basisonder­wijs, wist hierdoor haar aanbod aan aangepast kinderspee­lgoed uit te breiden. Daarnaast kunnen de profession­ele fotografen van Boven de Wolken na een bijdrage meer ouders van overleden baby’s helpen met het verwerken van hun verlies. Verder werd het ingekrompe­n budget van MS Liga Limburg door RT35 weer op peil gebrach. Tot slot werd een ruim bedrag voorzien voor TUKI teneinde ouders van kinderen met levensbedr­eigende ziektes te ondersteun­en. Naast de financiële bijdrage voor TUKI werd een aantal bezoeken afgelegd aan bevriende Ronde Tafel-clubs om ook hen te motiveren een inspanning te doen voor deze mooie organisati­e.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium