Het Belang van Limburg

“Hebben geen plan B”

Tongeren-voorzitter Luc Tack rekent op plek in BeNeleague

- Door diep dal Ivo KWANTEN

De BeNeleague 2017-18 zit erop. Bocholt, Hasselt, NeLo en Visé verdedigen volgend seizoen de Belgische kleuren in de grensovers­chrijdende competitie. De resterende twee clubs kennen we na play-off 2 tussen Tongeren, Sasja, Doornik en Atomix. Tongeren en Sasja openen zaterdagav­ond die nacompetit­ie. “Veertien dagen geleden vierden we precies tegen dit Sasja onze eerste thuiszege van het seizoen. En dat gaan we nu overdoen”, reageert Tongeren-voorzitter Luc Tack (foto) zelfverzek­erd. “Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om volgend seizoen niet in de BeNeleague vertegenwo­ordigd te zijn. Een plan B is er gewoon niet.”

Tongeren werd zes keer kampioen van België, won zes keer de beker van België en nam zes keer deel aan de Final Four van de BeNeleague. Dit seizoen zien Tack en co de keerzijde van de medaille. “We zijn door een heel diep dal gekropen”, vertelt Tack. “Grotendeel­s door factoren, die we zelf niet in de hand hadden. Het vertrek van drie spelers naar de Franse competitie speelde hierin een cruciale rol. Maar geloof me, we komen hier sterker uit.”

Rudi Schenk en Adam Barnyak verlaten de club na dit seizoen, kapitein Jean-Paul Stijnen stopt en Pieter Strauven zit met de Lions rond de tafel. “Het goede nieuws is dat Glorieux, Gillé, De Kuyper, Gevers, D’Hanis en Devisch blijven”, reageert Tack. “En ik heb er het volste vertrouwen in dat we volgende week nog over inkomende transfers kunnen communicer­en. Er staat volgend seizoen een competitie­ve ploeg klaar.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium