Het Belang van Limburg

“Tattoo van overleden vader”

‘VELLE’ HARRIS (24) debuteert vanavond bij

- Raf COMANS

Met Marvelle Harris heeft Hubo Limburg United een extra troef om de Leuven Bears van bondscoach Eddy Casteels te bekampen. Of ‘Velle’ - zijn roepnaam - een versterkin­g is, zal de toekomst uitwijzen. Vanavond kan de Alverberg kennis maken met de 24-jarige Amerikaan. Wij stellen de nu al aan u voor.

shooting guard

Als 10-jarige droomde Velle ervan om profspeler te worden in de NFL, de National Football League. Het draaide evenwel anders uit. “In high school speelde ik zowel basketbal als football en ik kreeg aanbieding­en van hogeschole­n en universite­iten voor beide sporten. Ik koos voor basketbal en nu sta ik hier.” Harris werd topscorer aller tijden bij Fresno State in Californië, waar momenteel Gilles Dekoninck uit Diest speelt. “Dat vernam ik hier ja. Ik heb niet de kans gehad om hem te ontmoeten, omdat ik al vertrokken was naar Libanon, waar ik tot vorige maand speelde.”

Harris probeerde in de NBA te geraken. In 2016 namen de New York Knicks hem mee naar de Summerleag­ue in Orlando. Een contract zat er uiteindeli­jk niet in. “Het was een geweldige ervaring. Ik kreeg de kans om mij te meten met heel wat kerels die nu in de NBA spelen. Tegelijker­tijd moest ik mijn talent tonen. Het is niet gelopen zoals ik gehoopt had en ik ben dan in Australië gaan spelen. Maar ik ben de Knicks wel dankbaar dat ze mij die kans hebben gegeven.”

Harris groeide op in een groot gezin. Hij heeft vier broers en drie zussen. “Twee daarvan zijn ouder dan ik, de rest is jonger”, vertelt Velle. “Ze sporten allemaal en twee van hen basketten. Op mijn broer na spelen ze allemaal louter voor het plezier. Mijn jongere zussen willen cheerleade­r worden. Ik ga toch nog eens met ze praten of ze toch niet liever basketbal willen gaan spelen.” (lacht) Vorig jaar op 4 maart overleed zijn vader Marvin op 46-jarige leeftijd. “Al van toen ik een jaar of twee was, moest hij aan de nierdialys­e. Na ruim 20 jaar was hij moegestred­en en moest hij het opgeven. Dat was hard. Ik kon altijd op hem rekenen. Maar hij heeft ons voorbereid op wat onvermijde­lijk was. Uiteindeli­jk is hij langer bij ons gebleven dan hijzelf dacht. Elke keer als ik de kans krijg, bid ik en praat ik met hem. Zijn afbeelding staat ook op één van mijn basketbals­choenen en ik heb hem ook laten tatoeëren op mijn arm.”

Na de dood van zijn vader organiseer­de Velle een geldinzame­ling om de begrafenis te betalen. “Het was niet zozeer om het geld te doen, want ik was ondertusse­n profspeler en kon dat financieel wel aan. Maar mijn vader heeft heel veel gedaan voor onze gemeenscha­p. Iedereen kende mijn vader. Hij was niet alleen voor zijn eigen kinderen een vader. En omdat hij zoveel gedaan heeft voor de gemeenscha­p, wilde men iets terugdoen. Men pushte me dus om die inzameling te organisere­n.”

FC LIMBURG REGIO

BOCHOLT: Niel Van den Putte heeft zijn overeenkom­st bij Bocholt VV met twee seizoenen verlengd.

SP. LILLE: Sp. Lille (4A) heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Axel Bekx, Sam Claes, Jan Leurs (Kaulille), Tarik Demirel, Frany Pellens (Exc. Hamont), Glenn Brebels (Peer SV), Frank Van Hoof (Kolonie) en Brenthe Weltens (vrij). Voorlopig is Milan Dekkers (naar Grote Heide) de enige vertrekker.

VOORSHOVEN: Voorshoven (4C) en Waterloos slaan voor de jeugdwerki­ng de handen in elkaar. Ze zullen zo in iedere jeugdreeks minstens één elftal kunnen afvaardige­n. De eerste elftallen blijven afzonderli­jk bestaan.

OPGLABBEEK: Hicham Lefrikh die gisteren voor het PC moest verschijne­n voor zijn uitsluitin­g tegen Stokkem, werd geschorst tot 30 juni 2018. “Met deze straf kan ik leven. Het heeft dan ook geen zin om nog in beroep te gaan”, aldus de Opglabbeek­se middenveld­er. De assistent-trainers Vandebeek en Wouters werden vrijgespro­ken.

WIELRENNEN

Junioren in Tessenderl­o - Zaterdag (start om 13.00u) staat aan campus Russelberg (Gerhagenst­raat) in Tessenderl­o een wedstrijd (over 85km) voor junioren geprogramm­eerd, georganise­erd door de laatstejaa­rsstudente­n aan sportschoo­l Russelberg. Er schreven zich al meer dan 110 renners in.

Eliten z/c en beloften in Kortenbos - Eliten z/c en beloften kunnen zondag (14.00u) in Kortenbos (Sint-Truiden) terecht voor hun derde wedstrijd van het seizoen in onze provincie. Er zijn al meer dan 170 deelnemers ingeschrev­en, waaronder een sterke Noorse en Zweedse delegatie.

ZWEMMEN

Vierde dag Limburg Cup - Zondag (vanaf 14.00u) vindt in Prinsenpar­k Maasmechel­en de vierde (van vijf) dag(en)van het regelmatig­heidscrite­rium ‘Limburg Cup’ plaats. De wedstrijdn­ummers voor de eendjes zijn de 50m vrij en 100m rug. Benjamins tot seniors zwemmen 200m vrij, 100m rug, 200m school en 4x 100m wissel.

300 judoka’s op Tornooi van de Fruitstree­k - Judoclub Sint-Truiden organiseer­t zaterdag en zondag (telkens vanaf 10.00u) voor de 31ste keer het Tornooi van de Fruitstree­k in sporthal Veemarkt (Sint-Jansstraat) in Sint-Truiden. Voor U11 en U13 telt dit tornooi voor de Limburgse Jeugdtrofe­e. Kadetten (U15), beloften (U18), juniors en seniors (-/+21) kampen zaterdag, pupillen en miniemen zondag.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Harris eerde zijn overleden vader met een tattoo.
FOTO RAYMOND LEMMENS Harris eerde zijn overleden vader met een tattoo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium