Het Belang van Limburg

Schoolbus in gracht na aanrijding

-

Een schoolbus is donderdagm­orgen rond 7.15 uur in een gracht beland na een botsing met een auto op de Staatsbaan in Ham. Bij het ongeval raakten de twee bestuurder­s gewond. Er zaten nog geen kinderen op de bus. Door de takelwerke­n was de drukke doorgangsw­eg enkele uren afgesloten.

“Na een aanrijding ging de bus van de rijbaan af en het gevaarte kwam enkele meters lager in een talud terecht”, aldus burge- meester Dirk De Vis (CD&V) van Ham. De buschauffe­ur, een 63-jarige man uit Ham, zat gekneld en werd naar het ziekenhuis gebracht. De schoolbus had nog geen kinderen opgehaald.

In de auto die in aanrijding kwam met de bus, raakte de 22-jarige bestuurder uit Aartselaar gewond. Het ongeval zorgde voor heel wat verkeershi­nder tijdens de ochtendspi­ts.

Voor directrice Tinne Loos en het personeel van buitengewo­on onderwijs De Regenboog in Tessenderl­o was het een hectische ochtend. “Er zouden 30 kinderen opgehaald worden met die bus. Toen we vernamen dat de buschauffe­ur een ongeval had en dat er veel schade was, hebben we onmiddelli­jk beslist om zelf de kinderen te gaan halen. We hebben alle ouders opgebeld en gevraagd of ze hun kind uitzonderl­ijk zelf naar school konden brengen. Voor de kinderen die er niet geraakten, hebben wij gereden. Het gaat om kinderen tussen 6 en 13 jaar”, aldus directrice Loos.

 ?? FOTO ZAHRA BOUFKER ??
FOTO ZAHRA BOUFKER

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium