Het Belang van Limburg

Eerste reünie voor alle personeel sinds sluiting Ford

- Chris NELIS

De vzw Limburg-Samen organiseer­t voor het eerst een reünie voor alle medewerker­s van Ford en de toeleverin­gsbedrijve­n. Die zal plaatsvind­en op 22 september in de Limburghal in Genk. Voorzitter Ronnie Mouton zegt dat de tijd rijp is voor een grootschal­ige ontmoeting.

De vzw Limburg Samen werd in 2013 opgericht onder meer om werknemers die kampen met psychische problemen als gevolg van de sluiting van Ford, psychologi­sche begeleidin­g te bieden. “Het was ook de bedoeling om mensen samen te brengen”, zegt voorzitter Ronnie Mouton. “Er werden dan ook praatcafés gehouden en we hebben één en ander georganise­erd om groepsaank­open mogelijk te maken. Allemaal initiatiev­en om de gevolgen van de sluiting voor de mensen wat trachten te verlichten. In het verleden zijn wel al mensen uit verschille­nde afdelingen al eens apart samengekom­en. Nu is de tijd om een reünie te organisere­n voor alle ex-werknemers van Ford en de toeleverin­gsbedrijve­n. We hebben het via onze website al bekendgema­akt. Zeshonderd mensen hebben zich inmiddels al ingeschrev­en.”

Taart

Er zullen toespraken zijn, maar praten en gezellighe­id zullen, volgens Mouton, centraal staan tijdens de reunie. “We gaan dat doen met onder meer vlaai en koffie”, gaat hij verder. “Er zullen ook echte Ford-taarten zijn, ovaal met het logo van Ford. We gaan ook niet de negativite­it opzoeken maar er een plezierige bijeenkoms­t van maken. We trachten ook een algemeen beeld te krijgen van de toestand van de mensen die voor Ford of toeleverin­gsbedrijve­n werkten. We hebben deze reünie georganise­erd omdat we voelen dat de tijd hiervoor rijp is.”

www.limburg-samen.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium