Het Belang van Limburg

“In deze chaos moest ooit een ongeval gebeuren”

Bewoners willen afsluiting al jaren weg

-

Het tragische ongeval komt hard aan in de Beemdstraa­t, waar Zara woont. Een deel van de buurtbewon­ers reageert furieus, omdat zij de afsluiting door bloembakke­n in de straat al jaren weg willen. “Vorige week heb ik het gemeentebe­stuur nog gemaild: ‘Moet hier eerst iets gebeuren voor jullie in actie schieten?’ En zie nu”, zegt één van hen.

De Beemdstraa­t werd 7,5 jaar geleden afgesloten met bloembakke­n om het sluipverke­er tussen Genk en Noord-Limburg tegen te gaan. Maar de bewoners die net voor die afsluiting wonen, zijn daar allesbehal­ve gelukkig mee.

“Het is hier echt een chaos, door al de auto’s die moeten keren”, zegt José Daemen. “Als wij om 16 uur thuiskomen, geraken we zelfs niet eens aan ons huis. Veel ouders komen hun kinderen hier van school ophalen, maar moeten dan allemaal draaien. En waar chaos is, heerst onveilighe­id. Hier moest ooit wel een ongeval gebeuren.”

Sinds november heeft de buurt dan ook contact met de gemeente over de kwestie. “Vorige week heb ik een mail ontvangen dat de bloembakke­n blijven staan”, zegt Jaak Kerkhofs. “Ik heb hen toen nog geantwoord: ‘Moet er eerst iets gebeuren voor jullie in actie schieten?’ Nu zie je wel. Zo’n jong meisje ocharme, ze woont hier iets verderop in de straat.”

Sluipweg

Burgemeest­er Lode Ceyssens (CD&V) verdedigt de plaatsing van de bloembakke­n. “Doorgaand verkeer hoort niet thuis op deze gemeentewe­g. Automobili­sten gebruikten de Beemdstraa­t al te vaak als

sluipweg om naar Peer en NoordLimbu­rg of in omgekeerde richting naar Genk te rijden. De directie en leerkracht­en van Klim-op, de lagere school in de straat, onderschre­ven deze ingreep en staan ook vandaag nog helemaal achter de beslissing. Maar eigenlijk wil ik deze discussie nu niet voeren. Onze gedachten zijn nu bij de familie van het slachtoffe­r.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium