Het Belang van Limburg

“Op training ook zeven uur in het zadel”

-

Lummenaar Wesley Theunis, sinds jaar en dag Van Aerts verzorger en vertrouwen­spersoon tot Lotto Soudal in het najaar kwam aankloppen, is evenmin verbaasd door de steile opmars die zijn voormalige poulain doormaakt. “Wout is een jongen die weet wat het is om kilometers te maken. Zes à zeven uur in het zadel op training? Daar draait hij zijn hand niet voor om”, zegt Theunis met enige bewonderin­g in zijn stem. “Hou ‘m morgen maar in de gaten want hij heeft zijn zinnen gezet op Dwars door Vlaanderen. Als ik sterren mocht uitdelen, zou ik Wout net onder de topfavorie­ten plaatsen. Hij heeft al meermaals bewezen dat dit werk hem ligt. Alles wat er bijkomt na zijn podiumplaa­ts in de Strade Bianche mag hij als bonus beschouwen. Dit voorjaar moest een leerjaar worden. Maar Wout doet zoveel beter. Het zal de keuze over zijn toekomst er niet makkelijke­r op maken.”

Veel conclusies wil Theunis echter niet trekken uit Van Aerts tiende plaats in Gent-Wevelgem.

“Omdat Wevelgem niet te vergelijke­n is met de Ronde, dat het meer moet hebben van smallere wegen en de moordende opeenvolgi­ng van hellingen. Ik zie Wout goed uit de verf komen in de Vlaamse Ardennen. Dat werk kan hij zeker aan. Ik zou er zelfs niet van schrikken als hij zondag meedoet voor de zege. Maar dan mag hij geen foutje maken zoals in Wevelgem, waar hij niet zijn eigen sprint reed maar Van Avermaets wiel koos. De laatste keer Oude Kwaremont-Paterberg zie ik hem zeker met de eersten opdraaien.” Algemeen manager van Lotto Soudal liet in onze weekendkra­nt een opening voor een mogelijke aanwerving .

“Ik hoop natuurlijk dat Wout onze kant op komt, maar meer zinnigs kan ik daar niet over vertellen. Ik weet alleen: er zijn nog kapers op de kust.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium