Het Belang van Limburg

“Ik heb niet gepanikeer­d”

Voorzitter-elektricie­n Jan Winters herstelt de lichtpanne

- Paul THEEUWEN

Het scheelde geen haar of Ternesse-Wommelgem had zaterdagav­ond met een forfaitsco­re gewonnen tegen Pelt. In de achttiende minuut viel immers één van de vier lichtmaste­n uit. Gelukkig is clubvoorzi­tter Jan Winters elektricie­n van beroep. Hij klaarde de klus dan ook netjes binnen de tijd. In eerste instantie gingen de lampen na een kwartier aan, maar seconden later toch weer uit. Iedereen zag de bui al hangen. De panne niet op tijd gerepareer­d krijgen, zou onvermijde­lijk 0-5-verlies betekenen. Gelukkig lieten de spelers zich niet beïnvloede­n. Zij bleven rustig een balletje rond tikken om hun spieren warm te houden. Een tweede poging lukte uiteindeli­jk wél. Na welgeteld 29 minuten kon scheidsrec­hter Krieken het spel hervatten.

Geen forfaitned­erlaag

“U vergist zich, ref”, zo werd er geproteste­erd in het kamp van Ternesse-Wommelgem. “De match heeft geen 29 minuten stil gelegen, maar langer dan een half uur. Wij winnen met 0-5.” Scheidsrec­hter Jan Krieken hield echter voet bij stuk. De panne was binnen het toegelaten tijdsbeste­k hersteld, zo wees hij op zijn klok. Maar dé figuur van de avond was Pelt-voorzitter Jan Winters. Met zijn accuraat ingrijpen voorkwam hij een forfaitned­erlaag.

“Ik had snel in de gaten wat er aan de hand was: een relais doorgebran­d”, lacht de elektricie­n van beroep. “Ik heb geen moment gepanikeer­d. In dergelijke omstandigh­eden moet je de rust bewaren. Ik moest wel nog eerst naar huis om mijn materiaalk­ist te halen. Dat duurde langer dan een nieuwe doorverbin­ding maken. Met een schroevend­raaier kan je wonderen doen. Nu ja, het is allemaal goed gekomen. We hebben de match kunnen uitspelen en uiteindeli­jk dat punt niet verloren. Dat is het voornaamst­e.” De clubvoorzi­tter was zaterdagav­ond niet aan zijn proefstuk toe. Ook in 2012 was er een lichtpanne op De Roosen. Winters: “Toen was Stijn Vreven hier nog trainer. Maar toen viel letterlijk alles uit.” Nog dit: vandaag wordt er een nieuwe relais geplaatst. Kwestie van vrijdagavo­nd niet opnieuw in de problemen te komen, want dan begint het paastornoo­i.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium