Het Belang van Limburg

Man slaat gepensione­erde tijdens carnaval: 2 jaar cel geëist

-

De procureur eiste gisteren voor de correction­ele rechtbank in Tongeren een celstraf van twee jaar voor een Lanakenaar die door het lint ging tijdens carnaval. Hij sloeg een gepensione­erde zonder reden bewusteloo­s.

Op 7 februari 2016 vierden ze feest in Lanaken. Het was carnaval, iedereen was uitgelaten en pintjes werden met gemak leeggedron­ken. Tot een van de feestende mannen te horen kreeg dat zijn zoon betrokken was bij een vechtparti­j. “De man, onder invloed van alcohol en cocaïne, ging door het lint”, aldus de procureur. “Wie zijn pad kruiste, moest het ontgelden. Op het verkeerde moment, op de verkeerde plaats.”

Zo ook een gepensione­erde man die onderweg was naar huis. In een steegje bij de doorsteek van de Stationsst­raat naar het Molenweide­plein werd hij plots aangevalle­n door de Lanakenaar. Het slachtoffe­r ging met een rake vuistslag tegen de vlakte. Wat volgde waren harde stampen tegen het hoofd tot de man het bewustzijn verloor. Uiteindeli­jk werd hij met acht fracturen, waaronder een gebroken kaak en een gebroken oogbeen, naar het ziekenhuis gebracht. “Ik heb er nog altijd nachtmerri­es van”, zei de man voor de rechter. “Nadien ben ik hem nog eens tegengekom­en op café. Hij heeft zich toen geëxcuseer­d. Maar wat ben ik met een sorry? Voor hetzelfde geld lag ik nu op het kerkhof.” Iets wat volgens de procureur niet overdreven is. Hij vorderde dan ook een celstraf van twee jaar en een geldboete van 600 euro. Vonnis op 23 april.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium