Het Belang van Limburg

Veertig sociale woningen op Genkerstee­nweg

-

Langs de Genkerstee­nweg in Hasselt is bouwbedrij­f Hoedemaker­s gestart met de bouw van vier woonblokke­n waarin 40 sociale appartemen­ten worden ondergebra­cht. Sociale huisvestin­gsmaatscha­ppij Hacosi neemt de gebouwen later over.

“Het project omvat de nieuwbouw van 40 appartemen­ten langs de Genkerstee­nweg in Hasselt”, legt directeur Dominique Vranken, directeur van Hacosi, uit. “Hiervan zijn er 21 appartemen­ten met 1 slaapkamer, 17 met 2 slaapkamer­s en 2 met 3 slaapkamer­s. De oppervlakt­e van de appartemen­ten varieert tussen de 65 en de 98 m2. Maar we hebben ook gedacht aan gezinnen met 2 kinderen, zodat er in het project een goede mix ontstaat. De appartemen­ten zijn verspreid over 4 woonblokke­n en gelegen op één gemeenscha­ppelijke ondergrond­se parkeergar­age. De werken klaar zijn in het najaar van 2019. De totale investerin­g bedraagt 6.818.000 euro. Die prijs omvat zowel de aankoop van de grond als die voor de bouwwerken.”

Mix

“Misschien lijkt de Genkerstee­nweg een opvallende keuze, maar dat is het eigenlijk niet”, zegt schepen van Ruimtelijk­e Ordening Tom Vandeput (CD&V). “Net als langs de Hasseltweg in Genk, willen we ook in Hasselt komen tot een mooie mix van winkelen en bewoning langs de Genkerstee­nweg, iets wat met enkele recente projecten al aardig lukt. Bovendien zien we handelszak­en eerder op de stroken waar een ventweg langs de Genkerstee­nweg voorzien is.” Hacosi werkt nog aan andere projecten voor sociale woningen in Hasselt. “Onlangs hebben we ook de bouw van 37 sociale huurappart­ementen in de Oeverstraa­t. En binnenkort start de bouw van 18 sociale huurappart­ementen langs de Sleutelblo­emstraat in Stevoort”, aldus nog Vranken.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Met dit project wil Hasselt een betere mix bekomen tussen winkelen en wonen op de Genkerstee­nweg.
FOTO SVEN DILLEN Met dit project wil Hasselt een betere mix bekomen tussen winkelen en wonen op de Genkerstee­nweg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium