Het Belang van Limburg

Liggen en luisteren

Jazz, klassiek, postklassi­ek en leuke experiment­en. Met telkens de piano als eh.. zwart-witte draad. Daarvoor staat

- Christof RUTTEN

Piano Day(s) in cc Hasselt, vier dagen te beleven van kleine huiskamers tot een duiventil. Zullen we beginnen met het slechte nieuws? Op 29 maart oftewel Piano Day, de 88ste dag van het jaar wegens 88 toetsen op een piano, zijn alle intieme concerten in huiskamers van Hasselaars al uitverkoch­t. Maar u kunt donderdag wel nog terecht in de Provincial­e Bib om daar als een voyeur – tja, timing is niet alles – naar een concert van Pigeon te piepen. Pigeon is de alias van Katrien Verfaillie, die in een piepkleine duiventil live zal spelen in de bib. Sssst roepen hoeft niet: u kijkt door de spleten en u luistert via de koptelefoo­n. Donderdag is er ook nog plaats in platenwink­el/koffiezaak Just For The Record. Om 12.30 uur stelt toetsenist David Poltrock daar zijn eerste soloplaat ‘Mutes’ voor.

Kussen

Ook leuk: op vrijdag 30 maart spelen Sandra en Jeroen van Veen een werk van Simeon ten Holt, de Nederlands­e Wim Mertens zeg maar. U beleeft dit concert… al liggend, negentig minuten lang. Pak kussen en een dekentje mee en maak uzelf een bedje in de Parketzaal van het cultuurcen­trum.

Ook die dag spelen Jan Michiels, Inge Spinette en Lore Binon hun versie (met twee vleugels en zes stemmen) van het betoverend­e ‘Pelléas et Mélisande’ van Debussy.

Viking

Bram De Looze kreeg onlangs nog een Klara Award met zijn LABtrio. Met STUFF-drummer Lander Gyselinck en Anneleen Boehme vormt de band een double bill met hun Belgische jazzcolleg­a’s van SCHNTZL. Op 30 maart in het Conservato­rium. Het festival begint morgen al met het IJslandse wunderkind Víkingur Ólafson die Bach, Brahms en vooral Philip Glass speelt. En afsluiten gebeurt zaterdag in schoonheid met Joep Beving, voor fans van Nils Frahm en Satie. Geen noot te veel dus. Piano Days, 28-31 maart diverse locatie Hasselt (www.ccha.be)

 ?? FOTO FRITS VAN DEN ASSEM ?? Al liggend luisteren naar werk van Simeon ten Holt.
FOTO FRITS VAN DEN ASSEM Al liggend luisteren naar werk van Simeon ten Holt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium