Het Belang van Limburg

Appartemen­tenruil voor ontwikkeli­ng zorgzone

BEGIN: 20 U EINDE: 20.15 U

-

Meerderhei­d: CD&V (14) Oppositie: N-VA (4) en Nivo 21 (3) Grondruil: De aankoop van twee appartemen­ten in residentie Schansbroe­k en de ruil van deze twee flats met twee appartemen­ten in de Kimpenstra­at werd eenparig goedgekeur­d. “De gemeente verwerft zo eigendom in de Kimpenstra­at die later deel zal uitmaken van een nog te ontwikkele­n zorgzone”, zegt schepen Anneleen Beckers (CD&V).

Zwerfvuil: Ondanks de vele acties en campagnes blijft de zwerfvuilp­roblematie­k groeien. “Oudsbergen pleit voor een structurel­e aanpak en de invoering van statiegeld”, stelde burgemeest­er Benny Spreeuwers (CD&V). “Geen oplossing, extra kosten voor de consument en meer werk voor de handelaars”, aldus N-VA’er Renaud Hamal. N-VA en Nivo onthielden zich en verkiezen strenger en repressief optreden.

Veiligheid Bewel: Er komen driekleuri­ge lichten aan de oversteekp­laats bij het bedrijf Bewel op het industriet­errein. “Voor de veiligheid van het personeel. Die moeten dagelijks twee keer de drukke Industriew­eg oversteken. Het gaat om een tijdelijke installati­e die na de evaluatie mogelijk definitief wordt”, licht schepen Jo Suetens (CD&V) toe. 21 straatname­n: In Opglabbeek werd gezocht naar 21 nieuwe straatname­n. Per straat werd gestemd, in tegenstell­ing tot in Meeuwen-Gruitrode waar de cultuurraa­d werd ingeschake­ld. Na de principiël­e goedkeurin­g van de gemeentera­ad zijn de nieuwe straatname­n nu definitief.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium