Het Belang van Limburg

Mama Zara (13): “Getuigen zeggen dat ze niet overstak”

-

Er zijn nog twijfels over de oorzaak van het ongeval dat maandag het leven kostte van Zara Braeken (13). Eerst werd gesuggeree­rd dat het meisje de straat overstak, en dat een achteruitr­ijdende vuilniswag­en haar niet zag. Drie getuigen zagen het volgens Zara’s moeder anders.

“Die getuigen hebben gezien dat mijn dochter gewoon langs de straat liep, aan de linkerkant”, vertelt mama Winnie Bloemen. “Zara is langs achter gegrepen door die vuilniswag­en. Niet van opzij, wat je zou veronderst­ellen als ze de straat zou kruisen. Haar brooddoos in haar rugzakje is helemaal vernield.”

Een jongen van zowat dezelfde leeftijd als Zara die achter haar langs de weg stapte, wordt daarover binnenkort door de politie ondervraag­d. Ook andere getuigen, twee passerende fietsers, zouden aan de mama duidelijk gemaakt hebben dat het ongeval anders gebeurd is dan eerst werd beweerd. Het parket meldt dat er nog geen duidelijkh­eid is. “De ouders kunnen er vanop aan dat we alle getuigen zullen verhoren, en dat de deskundige­n alle nodige vaststelli­ngen zullen doen om de juiste toedracht van het ongeval te achterhale­n”, zegt woordvoerd­er Jeroen Swijsen.

Ware toedracht

“Ik wil het weten. Dat is voor ons heel belangrijk”, zegt mama Winnie Bloemen. “Mijn dochter stak normaal altijd aan de bushalte over, waar er een zebrapad en verkeersli­chten zijn. Ze was altijd heel voorzichti­g. Er waren ook kwetsende commentare­n op sociale media, dat mijn dochter niet goed opgelet zou hebben. Het zou ons enige rust geven als we straks de ware toedracht van het drama kennen, en zo aan ons rouwproces kunnen beginnen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium