Het Belang van Limburg

“Wil burgemeest­er van Hasselt worden”

Steven Vandeput Hasselt Minister van Defensie (N-VA)

-

Met de hele affaire rond de F-16’s stond u de afgelopen dagen in het oog van de storm. Als geen ander weet u vandaag dat macht niet almachtig is?

“Dat wist ik al. Maar de gebeurteni­ssen van de voorbije week tonen nog maar eens aan hoe vergankeli­jk macht is. Ik heb het letterlijk gezegd toen ik hier op het kabinet begon, dat ik aan het werk ging als BTK’er (Bijzonder Tijdelijk Kader, een statuut uit de jaren 80 voor tewerkgest­elde werklozen, nvdr). Of het allemaal op mij gewogen heeft? Het zou maar erg zijn als het dat niet doet, ik ben geen robot. Maar als ik naar de nieuwsuitz­endingen kijk, vind ik dat ik er toch stukken beter uitzie dan de mensen die mij zwart willen maken...”

Als we volgend jaar opnieuw de Machtigste verkiezen, na de federale verkiezing­en, staat u dan weer op deze plek? Als minister, bedoelen we?

“Zo werk ik niet. Ik ben toevallig in de politiek gerold, ambitie had ik niet. Ik moest niet op een lijst staan, lijsttrekk­er worden, een ministerpo­rtefeuille krijgen… Als je erop staat, wil je natuurlijk wel verkozen worden, maar andere ambities waren er niet. Tot nu. Ik spreek nu voor de eerste keer een politieke ambitie uit: ik wil burgemeest­er van Hasselt worden.”

Wie is de machtigste thuis?

“De hond, Huubke. Zo’n dier bepaalt echt de agenda’s. Je moet die uitlaten, ermee gaan wandelen, hij moet op tijd eten en drinken krijgen. We hebben allemaal onze taken daarin. Ook de kinderen doen hun deel, ja. Bijna altijd toch. Daar moet ik wel af en toen mijn macht gebruiken.” (lacht)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium