Het Belang van Limburg

Drie dure racefietse­n gestolen

-

De politie raadt eigenaars van duurdere racefietse­n en mountainbi­kes aan om hun tweewieler­s op een afgesloten plek te stallen. Gisteren werden in Schoot op twee adressen opnieuw dure fietsen gestolen. De tweede diefstal werd vastgestel­d tijdens het buurtonder­zoek na de eerste diefstal. De voorbije maanden waren er opvallend meer van dit soort diefstalle­n.

Monique Vandeput, die met haar gezin in de Wetsberg woont, is nog steeds onder de indruk van de diefstal. “Ik weet niet wanneer de dieven langs zijn geweest”, zegt Monique. “Maar het was toch even schrikken toen de politie vroeg of ik iets had gezien in verband met de fietsdiefs­tallen bij de overburen. Ik ben meteen gaan kijken in het kot waar onze fietsen staan. Toen ik van ver de deur zag openstaan, wist ik dat wij ook

prijs hadden. De duurste fiets van mijn zoon Glen hebben ze meegenomen. De zes andere, gewone fietsen hebben ze laten staan. Wij hebben zelf niets gehoord. Ze zijn nochtans over het 1,5 meter hoge hek moeten klimmen en terug.”

Duizenden euro’s

Bij de overburen, een jong koppel, is de buit groter. De man gaat elke morgen met de fiets naar het werk. Toen hij die ochtend was vertrokken, had hij de poort achter zich dichtgetro­kken. Zijn vrouw merkte amper anderhalf uur later dat de poort openstond. Het cilindersl­ot van de garagedeur was geforceerd en de twee fietsen (een racefiets en een mountainbi­ke, samen goed zijn voor enkele duizenden euro’s) waren weg.

“Ik ben vooral blij dat ze bij mij niet binnen zijn geweest. Dat heb ik 15 jaar geleden al meegemaakt. En nog steeds ben ik er niet overheen”, aldus nog Monique Vandeput.

De politie vermoedt dat de dieven zeer goed weten wie een fiets uit het betere segment heeft en raden die fietsliefh­ebbers aan om hun fiets goed weg te zetten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium