Het Belang van Limburg

Maaseik aast op revanche voor bekerfinal­e

Maaseik op zoek naar revanche in eerste clasico sinds verloren bekerfinal­e

- Lars AUSSEMS

Je hebt zo van die klassieker­s die de harten een pak sneller doen slaan. Met Maaseik-Roeselare staat er vanavond in de Final Four zo eentje gepland. Het is de eerste keer dat de vijanden elkaar treffen sinds de bekerfinal­e in het Sportpalei­s. Noliko wil revanche, maar de West-Vlaamse honger is nog niet gestild. Winst kan een mooie eerste stap richting plek één en het thuisvoord­eel in de eventuele finale betekenen. Wij blikken vooruit met de voorzitter­s Mathi Raedscheld­ers (Maaseik) en Francis De Nolf (Roeselare).

Komen jullie als ‘rivalen’ goed overeen?

De Nolf: “Het contact met Mathi verloopt steeds gemoedelij­k. Ik heb veel appreciati­e voor hem. Of ik zo lang voorzitter blijf als Mathi? Zeg nooit nooit. Al heeft Roeselare vooral een traditie om lang een trainer te houden. Volley is een familiespo­rt, waar we broederlij­k naast elkaar naar de match kijken. In het heetst van de strijd wordt er wel eens geroepen, maar erna heffen we samen het glas.” Raedscheld­ers: “Er is veel wederzijds respect. Als we ruzie beginnen te maken in de bestuurska­mer, zijn we verkeerd bezig. De laatste twee jaar is de relatie nog beter geworden. Bij verlies of winst, Francis en ik schudden elkaar zeker de hand vanavond. Dat de spelers op het veld knokken, is dan weer een andere zaak.”

Zijn jullie tevreden over het seizoen tot dusver?

Raedscheld­ers: “Zeer tevreden. Met een nieuwe ploeg en nieuwe coach haalden we de bekerfinal­e en speelden we, inclusief de kwali- ficatie, tien Europese wedstrijde­n waarvan we er zes wonnen. De Final 6 was dichtbij, maar wie weet was de kalender dan iets te zwaar geworden en hypothekee­rden we onze kansen op de finale van de play-offs.”

De Nolf: “Opnieuw bekerwinst was al een apotheose. In de Champions League misten we de volgende ronde maar nipt. We gaan natuurlijk opnieuw voor de titel. Wat gun ik het onze gedreven coach Emile Rousseaux. In ben benieuwd welk konijn hij vanavond uit zijn hoed tovert.”

Wat verwachten jullie van deze wedstrijd?

De Nolf: “Het is nooit een walk in the park. Maaseik heeft een mooie ploeg, met ook meer Belgen. Dat zien we graag. Ze proefden van winst in de League Trophy, dat zal smaken naar meer. Bovendien zullen ze extra geprikkeld zijn na de bekerfinal­e. Oppassen voor Rychlicki, een speler die het verschil kan maken. Als ie topfit is, heb ik er ook een boontje voor. Verliezen is geen ramp, het doel blijft bij de eerste twee geraken. Al wil je de clasico altijd winnen.” Raedscheld­ers: “Het lijkt me normaal dat de jongens revanche willen. Voor druk is het nog wat vroeg. Misschien volgen er na vanavond nog zes onderlinge matchen. Al betekent winst wel een serieuze optie op de finale. Als we de kans zien, gaan we ze niet laten liggen. Roeselare lijkt soms een éénmansplo­eg. Als Tuerlinckx goed draait; wordt het een pak lastiger. Maar als we het niveau halen van thuis tegen Novosibirs­k, maken we een mooie kans.”

FINAL 4 PLAY OFFS

 ?? FOTO DICK DEMEY ??
FOTO DICK DEMEY
 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Ruim een maand geleden dropen de Maaseikena­ars ontgoochel­d af in het Sportpalei­s.
FOTO DICK DEMEY Ruim een maand geleden dropen de Maaseikena­ars ontgoochel­d af in het Sportpalei­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium