Het Belang van Limburg

Heynen mag weer buiten trainen

WAAROM PLAY-OFF 1 AL DAN NIET EEN SUCCESVERH­AAL WORDT VOOR KRC GENK

-

Amper 9/30 bedraagt de buit uit de tien rechtstree­kse competitie­duels met de tegenstrev­ers uit play-off 1. Daarmee is KRC Genk samen met Anderlecht de slechtste leerling uit de klas. Opvallend genoeg werd daarbij op verplaatsi­ng nog één punt meer gepakt dan thuis en haalde Genk het over twee duels alleen van… leider Club Brugge (4/6). Trekken we deze redenering door en tellen we de punten uit de rechtstree­kse duels op bij de beginstand voor de start van play-off 1, dan Waar is de tijd van Strulare en Songano? Toen topschutte­rs als Strupar, Oulare, Sonck en Dagano Racing Genk op weg naar bekers en landstitel­s vuurden. Het huidige Genk maakte nog wel 44 goals in 30 wedstrijde­n (amper 5 minder dan nummer 2 Anderlecht) maar is naarstig op zoek naar een scherp- Het dient gezegd: tot nu toe heeft coach Philippe Clement zijn kleedkamer op één lijn. Op training zie je niemand ontgoochel­d afhaken, de bank viert elk doelpunt hartstocht­ig mee. Maar het gevaar loert om de hoek. Met 29 fitte kernspeler­s ter Met één punt minder dan AA Gent en Standard en precies dezelfde oogst als Zulte Waregem prijkt KRC Genk op de derde plaats in de rangschikk­ing na Nieuwjaar. Het bewijst dat de ploeg onder Philippe Philippe Clement bracht in eerste instantie rust en stabilitei­t. Waar KRC Genk voor de winterstop onder Albert Stuivenber­g vaak een ploeg van uitersten was – zelfs tijdens één wedstrijd, zoals op Antwerp en Eupen – dan oogt de ploeg nu een stuk bedrijfsze­kerder. In de laatste In play-off 1 speel je alleen maar topwedstri­jden.

Vaak gesloten duels, altijd op het scherp van de snee. Eén flits maakt dan dikwijls het verschil en daarom is het een zegen voor

Philippe Clement dat hij weer over een fitte Leandro Trossard (foto) beschikt. De Maaslander bewees in zijn invalbeurt­en tegen AA Gent en Standard meteen dat hij iets extra kan brengen. Een tempoversn­elling of een splijtende pass, een individuel­e actie of een gesmaakte combinatie. Het zal ook eindigt KRC Genk kansloos als laatste.

Beginstand + punten onderlinge confrontat­ies

1. Club Brugge

2. Charleroi

3. AA Gent

4. Anderlecht

5. Standard

6. KRC Genk schutter. De leiding in de huidige topschutte­rstand wordt gedeeld door middenveld­ers Pozuelo en Malinovsky­i én de bankzitter­s Schrijvers en Ingvartsen, die ieder amper vijf keer scoorden. Dat is de helft van de minst trefzekere topschutte­r bij de concurrent­ie. beschikkin­g en het einde van het seizoen in zicht, wordt het aartsmoeil­ijk om iedereen bij de les te houden. Ook daarvoor is een goeie start in play-off 1 een must: want hoe slechter de resultaten, hoe sneller de onvrede groeit. Clement aan een wederopsta­nding bezig is. De nieuwe coach bracht een nieuwe spirit in de kleedkamer, in play-off 1 wil men doorgaan op dat elan. tien competitie­wedstrijde­n incasseerd­e Racing amper negen tegengoals. Daarbij maakt vooral het centrale verdediger­sduo Aidoo-Colley indruk. Twee rotsen in de branding, waarmee je naar de oorlog kan. een last van de schouders van Pozuelo nemen, die te vaak de boel wil forceren. En wie weet staan tijdens play-off 1 nog andere geheime wapens op. Iemand het doelpunt van Siebe Schrijvers bij de nationale beloften gezien? De hoop dat Sander Berge alsnog het verschil gaat maken is wel getemperd. De Noor krijgt nog steeds een aangepast programma en zal een half jaar out zijn, wanneer hij zijn rentree maakt. Als dat nog mocht lukken dit seizoen… Een wedstrijd spelen zit er dit seizoen niet meer in. Toch gaat het steeds beter met Bryan Heynen, die eind november uitviel met gescheurde kruisbande­n. Na vijf maanden revalidere­n mocht Heynen gisteren voor het eerst weer de buitenluch­t opsnuiven tijdens een individuel­e training met kinesist Jan Theunis. Samatta: vandaag - Ally Samatta ontbrak gisteren nog op de groepstrai­ning. De Tanzaniaan keert pas vandaag terug na interlandv­erplichtin­gen in Afrika. Beloften gelijk tegen Lokeren - Het elftal van Domenico Olivieri bleef steken op een 1-1-gelijkspel. Sporting Lokeren kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via Lawal, maar in de slotfase voorkwam Adriano Bertaccini een nederlaag. De invaller scoorde met het hoofd na een hoekschop van Paolo Sabak. Een vrije trap van Manuel Benson strandde nog tegen de dwarsligge­r.

 ?? FOTO DICK DEMEY ??
FOTO DICK DEMEY
 ?? DEMEY FOTO DICK ?? Bryan Heynen: zwoegen in de zandbak.
DEMEY FOTO DICK Bryan Heynen: zwoegen in de zandbak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium