Het Belang van Limburg

“Het is simpel: je moet je eigen koers rijden”

-

Won op 2 april 2000 in Meerbeke na een solo van 11 km. De Italiaan Dario Pieri won de spurt van een groep van 28 renners voor de Let Romans Vainsteins. Ook toen overmacht ploeg-Lefevere?

“Zoals altijd. In mijn tijd was Johan Museeuw altijd de topfavorie­t, zelfs als hij sliep. De Leeuw had bovendien net de Brabantse Pijl gewonnen en dat jaar ook al de Omloop Het Volk. In de ploeg van acht zaten ook Andrea Tafi, Michele Bartoli, Daniele Nardello en onder meer Wilfried Peeters.”

Welke tactiek toepassen?

“Mannen als Benoot, Vanmarcke en Van Avermaet zitten zondag een beetje in dezelfde situatie als ik toen. Het is simpel: je moet je eigen koers rijden. En vooral uitkijken dat je op geen enkel moment de dominantie van Patrick Lefeveres fantastisc­he ploeg moet ondergaan. Het is altijd hetzelfde: ze zitten voorin met minstens eentje. Dan rijden ze daar niet, want achterin zit hun kopman. Zijn ze voorin dominant, dan rijden ze wel.”

Wie is de grote Quick Step-kandidaat?

“Patrick Lefevere beslist dat. Het bekendste voorbeeld is dat van Parijs-Roubaix, toen hij op de piste aanduidde dat Museeuw won voor Bortalami en Tafi. Hij gaat zondag met zijn vier pionnen spelen. Naar de buitenwere­ld toe is Gilbert dé kopman, maar met nummer 1 rijden en opnieuw de Ronde winnen? Da’s nog wat anders dan Waregem, waar Lampaert al voor een unicum zorgde. Het zou me niet verwondere­n als Niki Terpstra opnieuw de dark horse is.”(hc)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium