Het Belang van Limburg

Nooit meer te laat dankzij Time Mirror

- Ingestuurd door Jeffrey Gorissen

Een spiegel: je staat er waarschijn­lijk elke ochtend voor, je haastend om op tijd op school of werk te raken. Enkele studenten van Hogeschool PXL bedachten hier een oplossing voor: de Time Mirror, een spiegel waar je de tijd op kan aflezen terwijl je je klaarmaakt om te vertrekken, en dit voor de prijs van een gewone spiegel. Dankzij hun idee verlies je de tijd nooit meer uit het oog.

Martijn Lemmens, Lode Smets, Joeri Rethy, Jeffrey Gorissen en Jonathan Weckx, studenten Elektronic­a-ICT en Bouw aan Hogeschool PXL, hebben samen Eluxx gelanceerd, als onderdeel van hun opleiding. Eluxx is een small business project, een studenteno­nderneming waarbij de studenten van verschille­nde opleidinge­n hun krachten bundelen om een eigen bedrijf op te starten. De vijf studenten werkten hard samen om een spiegel te maken waar je de tijd op kan aflezen. “De tijd is af te lezen door de spiegel heen”, aldus technisch directeur Lode Smets (student Elektronic­aICT). Tot onze verbazing blijft het design zeer strak. “Omdat de elektronic­a zich achter de spiegel bevindt kan het frame smal blijven, zo behouden we een modern ontwerp”, zegt Jonathan Weckx (student Bouw).

50 euro

Concurrent­ie is er wel in de vorm van volledige smart mirrors, maar die bestaande modellen kosten vaak duizenden euro’s. De studenten maken een ‘eenvoudige’ Time Mirror om zo de kosten te kunnen drukken en een grotere afzetmarkt te bereiken. Afhankelij­k van het succes van hun Time Mirror willen ze eventueel zelf nog beginnen aan een smart mirror, maar dat zijn nog verre toekomstpl­annen. De Time Mirror is te verkrijgen op bestelling en mogelijk ook in enkele winkels, al zijn onderhande­lingen hier nog lopende. “Voor de Time Mirror verwachten we een prijs van ongeveer 50 euro. Dit maakt hem niet echt duurder dan andere spiegels van hetzelfde formaat”, vult financieel directeur Joeri Rethy aan.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium