Het Belang van Limburg

Fietsbieb

- Erno Sourbron schrijft een column over het dagelijkse leven in Diepenbeek

In een gewone bibliothee­k kan je terecht voor boeken, cd’s en dvd’s. Vanaf morgen kan je in onze gemeente, meer bepaald in de kelder van de Heizoe, terecht in de fietsbieb. Daar een boek lenen zal niet lukken, een fiets daarentege­n wel . Dit is enkel bedoeld voor kinderen tot 12 jaar en is een initiatief van beweging.net met de steun van Plek, Vedo en de gemeente Diepenbeek.

In de fietsbieb kan je kwaliteits­volle tweedehand­s fietsen goedkoop lenen, nl. 20 euro voor een jaar. Je mag die fiets altijd omruilen voor een andere maat, kleur of model. Schenk je zelf een fiets die in goede staat is dan betaal je een jaar lang geen fietsgeld. Iedere laatste zaterdag van de maand is de fietsbieb geopend tussen 10 en 12 uur. Doelstelli­ng is om zo veel mogelijk kinderen aan het fietsen te krijgen op een budgetvrie­ndelijke manier. Vrijwillig­ers zetten die fiets weer in orde zodat hij kan uitgeleend worden. Morgenvoor­middag is de officiële opening en er zijn al een twintigtal fietsen beschikbaa­r. Natuurlijk zijn ook hier vrijwillig­ers welkom om de fietsen gebruikskl­aar te maken en om ter plaatse te zijn als de bieb open is. Dit is geen primeur, er zijn al verschille­nde gemeenten in Vlaanderen waar dit initiatief loopt. Dit is een zeer interessan­t project om kansarme kinderen de mogelijkhe­id te geven om een fiets te hebben en vermits die kinderen nog in hun groei zijn is een fiets ruilen voor een groter model een opportunit­eit.

Voor Diepenbeek is Bart Bynens de stuwende kracht en wie Bart kent weet dat hij dit piekfijn in goede banen leidt. Bij deze : mensen met kinderen , ga zeker eens een kijkje nemen, het is meer dan de moeite waarde.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium