Het Belang van Limburg

“Kijk uit naar Europese confrontat­ies”

Passeur Joke Hoeyberghs (26) verruilt As voor Asterix Avo

- Rob KWANTEN

In play-off 2 staat vanavond (20.30u) de eerste van twee Limburgse derby’s tussen Tongeren en As op het programma. Beide teams wonnen hun eerste wedstrijd tegen Zoersel en zijn dus volop in de strijd voor de eerste plaats. As kan in principe weer rekenen op setter Joke Hoeyberghs, die vorige week haar transfer naar Asterix Avo aankondigd­e. “Ik had eerder al aangegeven dat ik een aanbieding van Avo of Oudegem wilde overwegen”, geeft de 26-jarige passeur mee. “Ik heb mijn beste twee seizoenen achter de rug en voel me klaar voor een stapje hogerop. Toen ze mij contacteer­den, heb ik het spel correct gespeeld met As, want omgekeerd is dat ook altijd gebeurd. Ik besef dat ik bij Asterix als tweede setter niet evenveel speeltijd zal krijgen als bij As. Zeker in het begin niet. Maar ik wil me zo nuttig mogelijk maken en de trainer tonen dat ik er klaar voor ben. Natuurlijk kijk ik ook uit naar de Europese confrontat­ies.”

Hoeybergs scheurde eind februari op training haar enkelbande­n af. Twee weken geleden pikte ze tegen Zoersel mee.

“Niet zonder risico, want springen mocht ik toen eigenlijk nog niet”, vertelt Joke. “Nu gaat het stilaan de goede richting uit. Gecontrole­erd springen heet dat dan. Ik voel me klaar voor de wedstrijd tegen Tongeren en hoop dat Brecht (Van Kerckhove, nvdr.) me kan gebrui-

weer

enkele

minuutjes ken. De play-offs zijn voor ons belangrijk. We willen zo hoog mogelijk eindigen. Dat zowel wij als Tongeren Zoersel al klopten, maakt het nog een tikkeltje interessan­ter. Door hun betere eindklasse­ring in de reguliere competitie heeft Datovoc nog steeds vier punten meer dan wij. Als we die eerste plaats willen, zullen we ze vanavond dus moeten verslaan.” Aan die eerste plaats hangt een eventueel Europees ticket vast.

Derby tegen Tongeren

Ook bij Tongeren willen ze de derby dan ook maar wat graag winnen.

“De winst tegen Zoersel heeft ons vertrouwen een flinke boost gegeven”, vertelt Jolien Wittock. “As hebben we in de competitie twee keer verslagen, daar willen we nu op voortbouwe­n. Want Europees volleybal blijft onze ambitie. Maar dan moeten we eerst onze poule winnen, vervolgens Oostende of Antwerpen verslaan en dan de verliezer van play-off 1 afhouden. De weg is nog lang.” Tongeren kan tegen As nog steeds niet rekenen op Patrycja Kowalska. De middenspee­lster kampt met een enkelbless­ure.

 ?? Foto RL ?? Joke Hoeyberghs: “Twee weken geleden mocht ik eigenlijk nog niet springen.”
Foto RL Joke Hoeyberghs: “Twee weken geleden mocht ik eigenlijk nog niet springen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium