Het Belang van Limburg

“Ik heb het niet makkelijk gehad”

Lorenzo Giancateri­no neemt steeds meer initiatief

- Johnny PEETERS

Hubo Limburg United staat dit weekend voor de eerste twee van in totaal twaalf back-to-backcompet­itiewedstr­ijden. Dat betekent twee wedstrijde­n in hetzelfde weekend tegen dezelfde tegenstand­er. Vanavond moeten de jongens van coach Angillis naar Brussel, zondag volgt de tweede confrontat­ie in de Alverberg. “Het is een nieuwe formule”, zegt Lorenzo Giancateri­no, die begin december de rangen van de Limburgse club kwam versterken. United speelt vandaag en zondag tegen Brussels, daarna volgen twee ‘gewone’ weekends met één wedstrijd, gevolgd door nog vijf back-to-backwedstr­ijden. “Dat is sowieso in het voordeel van de topploegen omdat die een bredere kern hebben. Heel belangrijk als je niet veel tijd hebt om te recuperere­n.”

Verdedigin­g

De Belg met Italiaanse roots ziet ook wel voordelen. “Het is gemakkelij­ker dat je je nu kan focussen op slechts één tegenstand­er voor twee snel opeenvolge­nde wedstrijde­n. Je kan ook onmiddelli­jk de fouten die je gemaakt hebt bespreken en die proberen aan te pakken.” Brussels is het seizoen niet goed begonnen.

“Maar ze komen stilaan wel op hun niveau”, waarschuwt Giancateri­no. “Al zijn ze nog niet constant genoeg. Een probleem dat wij ook kennen. Wij zijn ook nog te wisselvall­ig tijdens bepaalde wedstrijde­n. We hebben keihard gewerkt om onze verdedigin­g op punt te stellen. Dat heeft veel energie gekost en je merkt dat we het daardoor de laatste weken aanvallend wat moeilijker hebben. Maar op lange termijn zal je meer wedstrijde­n winnen door sterk te verdedigen. We weten dat we spelers hebben die kunnen shotten en die zullen dat ook snel weer laten zien.”

Vijfde plaats

Limburg United is ondertusse­n genaderd tot op twee overwinnin­gen van Bergen. “Bergen is sterk begonnen aan het seizoen, maar is weggezakt naar de vijfde plaats” aldus Giancateri­no. “We moeten ons nu op die vijfde plaats concentrer­en. Nieuwkomer Marvelle Harris kan ons zeker iets bijbrengen. Hij heeft een goed shot en is fysiek sterk. Als hij de bal goed kan opbrengen en ik mijn favoriete spot achter de driepuntli­jn vind, zal hij ook mij kunnen helpen. Want tot nu toe was het voor mij niet gemakkelij­k. Ik kwam hier tijdens het seizoen aan en het kostte veel moeite om me aan te passen. Stap voor stap krijg ik weer vertrouwen. Ik durf opnieuw initiatief te nemen. Maar ik weet dat ik nog veel beter kan. Dat wil ik de komende wedstrijde­n laten zien.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Lorenzo Giancateri­no vindt stilaan zijn draai.
FOTO SERGE MINTEN Lorenzo Giancateri­no vindt stilaan zijn draai.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium