Het Belang van Limburg

Sint-Truiden naar de finale?

-

In de play-offs bij de vrouwen wordt dit weekend de derde speeldag afgewerkt. Bocholt ontvangt Visé, landskampi­oen en bekerfinal­ist Sint-Truiden krijgt Initia Hasselt over de vloer. “En bij winst tegen Initia zijn we zeker van een plaats in de finale van de play-offs”, weet Evelien Claessens (foto) van Sint-Truiden.

Nu ik een dochtertje van vijf maanden heb, heb ik andere prioriteit­en

Claessens is blij dat ze weer voor de prijzen mag mee bikkelen. “In maart 2017 liep ik inderdaad een ernstige knieblessu­re op”, reageert de bijna 30-jarige Evelien. “Dan is het pijnlijk om je ploeg de bekerfinal­e tegen Visé te zien verliezen. Maar ik was wel blij toen diezelfde meiden een paar weken later de Belgische titel pakten.” Sint-Truiden opende het seizoen met een gelijkspel tegen Bocholt, maar won dan achttien wedstrijde­n op rij. “En we gaan het seizoen proberen af te sluiten zonder nederlaag”, gaat Claessens verder. “Met minder dan de dubbelslag zijn we niet tevreden.”

Daarvoor moet Sint-Truiden wel voorbij Bocholt en/of Hasselt. “Ik zie Bocholt nog heel sterk voor de dag komen. Achilles

Evelien CLAESSENS heeft het ons dit seizoen al twee keer moeilijk gemaakt. In de reguliere competitie hebben ze ons een punt afgesnoept en ook in de play-offs zaten ze ons op de hielen. Maar dat zijn de leuke wedstrijde­n. Een beetje spanning mag. Daar komen de mensen voor naar de zaal”, aldus Claessens, die over haar eigen toekomst op de vlakte blijft “Ik zal zeker nog handballen, maar op welk niveau weet ik nog niet. Ik ben bijna dertig, ik heb een dochtertje van vijf maanden en dus ook andere prioriteit­en.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium