Het Belang van Limburg

Behoudsfee­stje in Eisden-Dorp?

-

Zowat de helft van Eisden-Dorp vertrekt na dit seizoen, maar dat weerhoudt het team er niet van vol voor het behoud in eerste nationale te gaan. Neem Bram Meyers (foto), de doelman keept vanavond (21.15u) met een versplinte­rde pink. Mits een punt tegen rechtstree­kse concurrent Jette kan hij er nadien nog een pint mee bestellen ook, want dan is operatie redding geslaagd.

“Jette is Anderlecht niet”, weet het 27-jarige jeugdprodu­ct. “We verloren ginds met 3-2 en mogen zeker niet speculeren op een punt. We hebben nog altijd de slotmatch in Houthalen, maar we willen het graag in eigen huis afmaken. Dan kunnen we een feestje bouwen zoals vanouds.” Daar zag het voor enkele weken niet naar uit. “Drie wedstrijde­n geleden stonden we vijf punten achter, nu vier punten voor”, rekent de LO-leraar. “Die negen op negen had ik niet verwacht. De kentering is er gekomen na de dramatisch­e match in de Beker van Limburg in Pibo Hoeselt (3-1). Niks lukte. Zowel de coach als de voorzitter spraken ons vóór Anderlecht toe. Rustig, zonder harde woorden. Dat heeft de groep bij elkaar gebracht.” Opvallend is dat de wederopsta­nding

Bram MEYERS gelijk liep met het nieuws dat meerdere spelers straks de tenten elders opslaan. Naast Ziriouhi (Hasselt) en Opdenakker (Wellen) tekenden El Hassani en Meyers bij Malle-Beerse. “Via de beloften van Hasselt en Meeuwen keerde ik terug naar Eisden-Dorp. Ik ben nu twee jaar titularis in eerste klasse en Malle is een mooie stap vooruit.” Maar eerst dus Eisden-Dorp redden. Daar heeft hij veel voor over. “Tegen Moeskroen is er bij een contact een stuk bot van mijn pink afgeschaaf­d, er kwam een splinter los. Van de dokter mag ik niks wilds doen, maar ik ga toch spelen. Ik tape die wel vast.”

FUTSAL

Beker van Limburg - Derdeprovi­ncialer Racing Maasmechel­en heeft na Leopoldsbu­rg en Auto 5 Genk met RSC Koersel woensdag een derde tweedenati­onaler uit de beker van Limburg gewipt. 3-2 werd het, waardoor het eersteklas­sers Hasselt (2-7 bij Pibo Hoeselt) en Celtic Houthalen (4-5 in Lummen) vervoegt in de halve finales. A-Team Lommel Wellen is voor 16 april.

Celtic Houthalen - Enkel Claudio Di Marco ontbreekt voor het bezoek aan leider Halle-Gooik, dat één punt nodig heeft om zeker te zijn van de eerste plaats na de reguliere competitie.

Gelko Eisden-Dorp - Egon Claessen heeft last van een rib, de rest is paraat voor de sleutelmat­ch tegen Jette.

United Beverlo - Seppe Berrevoets en Ruben Wijgaerts zijn out voor de komst van Heusden-Zolder vanavond.

Nationale ploeg (BZVB) - Bondscoach Rony Penninckx maakte zijn definitiev­e twaalfkopp­ige selectie bekend voor het EK in Spanje, onder wie de Looise doelman Birger Maes (Hoboken). Andere bekende namen zijn Aabbassi, Lemaire, Channouf en Dilliën.

Er zit een splinter in mijn pink los. Van de dokter mag ik ‘niks wilds’ doen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium