Het Belang van Limburg

Antwerps station verenigt Marc en Maria

-

Een tweede koppel dat we in ‘Hotel Römantiek’ niet hadden zien aankomen, ontstond vier maanden na de opnamen: Maria Geerts (68) uit Hombeek en Marc Vandecaste­ele (72) uit Gent. Zij hadden in Portugal geen oog voor mekaar. “We hebben daar niks samen gedaan”, vertelt Maria. “Marc is zelfs met Eva in de zwaan vertrokken voor een nacht op dat zeilschip. Dat is wel verkeerd uitgevalle­n. Maar toen ze Marc vroegen of hij op mij zou stemmen, antwoordde hij: ‘Ze is te hevig, ik zou me daar niet gerust bij voelen.’”

Intussen heeft Marc die mening herzien. “Veertien dagen na de opnamen in Portugal zijn we met de groep naar Antwerpen getrokken en in het centraal station moesten we allebei op de trein wachten, Marc op de trein naar Gent, ik op de trein naar Mechelen. We hebben besloten iets te gaan drinken. Daar hebben we gebabbeld en van het een kwam het ander, we hebben elkaar daarna enkele malen teruggezie­n en de vonk is overgespro­ngen. Marc is mijn tegenpool, hij is heel rustig, is ben de hevige.”

Meer genieten

Marc was al veertien jaar alleen, Maria dertien jaar. “We waren niet hopeloos op zoek”, vertelt Marc. “We hebben allebei van alles te doen: ik ben buddy in een centrum voor geestelijk­e gezondheid, ik zing in een vocaal ensemble waar we mee optreden in culturele centra, mijn dagen zitten vol. Maria kweekt groenten en werkt nog op het veld, ze rijdt paard en fietst heel graag. We hebben ons nooit eenzaam gevoeld dankzij de kinderen en kleinkinde­ren. Maar ze heeft me wel doen inzien dat ik meer moet genieten van het leven. En dat gaan we nu doen. Samenwonen is niet aan de orde. Maria heeft dieren en ik woon in een appartemen­t in Gent. Eerst gaan we genieten van elkaar. We willen samen verder, maar hoe, dat weten we nu nog niet.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium