Het Belang van Limburg

Beringse Nora Dé toont jodeltalen­t

Vanavond kan u zich even in Oostenrijk wanen wanneer Nora Dé het podium van ‘Belgium’s Got Talent’ betreedt. De zangeres, die eigenlijk Hilde Peeters (49) heet en in Beverlo woont, brengt een jodelnumme­r.

- Nele COUNE

In het gewone leven is Hilde Peeters een voormalige animatrice uit een rusthuis, die zich momenteel over het huishouden ontfermt. Maar geef haar een micro en ze verandert in Nora Dé. “Mijn grootmoede­r aan moederskan­t heette Nora. Zingen is al heel mijn leven mijn ding geweest en zij was mijn grootste fan”, verklaart Hilde haar artiestenn­aam. “Dé verwijst dan weer naar het einde van mijn voornaam.” Tijdens haar auditie voor ‘Belgium’s Got Talent’ maakt Hilde de ietwat ongewone keuze om te jodelen. Ook de liefde voor die zangstijl heeft ze aan haar oma Nora te danken. “Ik ben met jodelen in contact gekomen tijdens onze vakantie in Oostenrijk. Als klein meisje probeerde ik in de auto naar het hotel al op die speciale manier te zingen”, herinnert ze zich. Een paar jaar geleden begon Hilde er opnieuw mee. “Ik heb het geleerd door filmpjes op YouTube te be- kijken, aandachtig naar jodelmuzie­k te luisteren én vooral veel te oefenen. Tijdens mijn auditie breng ik een vrij ouderwets liedje, want ik vind dat wel tof, maar er zijn ook heel veel moderne liedjes waarin er gejodeld wordt.”

Als zangeres op feestjes en in rusthuizen beperkt Hilde zich niet tot het jodelen. “Ik zing heel veel verschille­nde genres. Zo ook veel klassieke muziek. In een auditie van twee minuten kan ik natuurlijk die twee stijlen niet combineren. Daarom hoop ik nog een ronde verder te gaan, zodat ik kan tonen wat ik nog meer in mijn mars heb.”, besluit ze.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium