Het Belang van Limburg

MOP VAN DE WEEK

- Jos Roofthooft schrijft hier wekelijks zijn mop van de week

Paasdiner

Een jongeman komt een apotheek binnen en vraagt aan de apotheker: “Goeiedag ik ben uitgenodig­d op een paasdiner bij mijn vriendin en kom een voorbehoed­smiddel halen, want ik denk dat zij iets van mij verwacht.”

De apotheker geeft hem zijn condoom en net bij het buitengaan zegt de jongeman: “Geef er nog maar eentje, want de zus van mijn vriendin is ook heel lief, ze bekijkt me steeds met uitdagende ogen en ik denk dat zij ook iets van mij verwacht”.

De apotheker geeft hem een tweede condoom en voor het buitengaan zegt de jongeman opnieuw: “Geef mij nog maar een derde want de moeder van mijn vriendin maakt altijd allusies als ze mij ziet en ik denk dat zij ook iets van mij verwacht.”

Tijdens het paasdiner zit de jongeman aan tafel met zijn vriendin links van hem, de zus rechts en de moeder vlak tegenover hem. Het diner begint met een gebed. Als de vader erbij komt buigt de jongeman het hoofd en begint ijverig te bidden, minutenlan­g met zijn handen voor het gelaat. Hij kijkt niet op. Na 10 minuten zo met de handen voor zijn ogen gezeten en gebeden te hebben dat de stukken er van afvlogen vraagt zijn vriendin verrast en fluisteren­d in zijn oor. “Is het omdat het Pasen is of ben jij echt zo diepgelovi­g en katholiek, dat wist ik echt niet schat.” Waarop de jongen antwoordt: “Je had me ook wel kunnen zeggen dat uw vader apotheker was, dat wist ik ook niet.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium