Het Belang van Limburg

Inname openbaar domein wordt goedkoper

-

Sportclubs: Voetbalclu­b Torpedo en hockeyclub Stix krijgen een opstalrech­t voor 30 jaar om hun infrastruc­tuur op de site Pietelbeek te ontwikkele­n. “Torpedo kan rekenen op middelen uit het voetbalpla­n”, zegt schepen Tom Vandeput (CD&V). “Stix gaat een subsidiedo­ssier indienen bij de Vlaamse overheid.” Frank Troosters (VB) en Laurence Libert (Open Vld) zijn blij met de site. “Maar er mag wat Open Vld betreft nog een Finse piste en een speeltuin bij, zodat hele families er aan hun trekken kunnen komen.”

Openbaar domein: “Het wordt goedkoper om tijdelijk openbaar domein in te nemen als je gaat verhuizen tussen de kleine en grote ring”, zegt schepen Valerie Del Re (sp.a).

“Maar er staan ook andere dingen in dit reglement”, weet Lies Jans (N-VA). “Zo is er de vraag of Winterland nu moet betalen.” “Winterland viel daar vroeger niet onder en ook nu niet”, reageert Del Re. “Het nieuwe contract van Winterland is nu zo opgesteld dat ze wel gaan betalen voor afvalophal­ing, water en elektricit­eit”, vult schepen Gerald Corthouts (CD&V) aan. “Het gebeuren kost de Hasselaar niets.”

“Het blijft opmerkelij­k dat foor- en marktkrame­rs wel moeten betalen”, houdt Lies Jans vol. “Die bedragen zijn marktconfo­rm en we doen er jaarlijks alles aan om de foor en de markten aantrekkel­ijker te maken”, rondt schepen Corthouts af. Sint-Hubertuske­rk: Joske Dexters (N-VA) wil weten of de Sint-Hubertuske­rk in Runkst echt tegen de vlakte gaat? “Het krantenart­ikel daarover is juist”, zegt schepen Gerald Corthouts. “Als de kerk plat gaat, dan willen wij dat er een park komt. Daar heeft Runkst absoluut nood aan”, zegt Laurence Libert. Opvang: “Er zijn nogal wat problemen in de buitenscho­olse kinderopva­ng voor mensen met een vast werkschema. En de kosten lopen te hoog op”, vindt Lies Jans. “Als we kwalitatie­ve opvang willen blijven bieden, hangt daar een prijskaart­je aan”, reageert schepen Mondelaers. “We gaan het reglement blijven evalueren en bijsturen waar nodig.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium