Het Belang van Limburg

Finale van ‘Thuis’ op groot WK-scherm in Hasselt

-

Dit jaar wordt de finale van ‘Thuis’ al uitgezonde­n op maandag 14 juni. Dat heeft te maken met het WK voetbal. Maar dankzij dat WK maakt Eén er een groeps- en zelfs massagebeu­ren van met al die reuzensche­rmen die op pleinen geïnstalle­erd worden.

De Rode Duivels komen pas op 18 juni in actie. De openingswe­dstrijd van het WK, Rusland-Saoedi-Arabië, wordt op 14 juni om 17 uur gespeeld en is dus afgelopen tegen de tijd dat Frank, Simonneke, Kaat, Lowie, Marianne, Olivia, Lowie en co. in actie komen voor de zomerstop. Omdat er dan op diverse pleinen in het land al reuzensche­rmen staan, is dit een mooie gelegenhei­d om de finale van ‘Thuis’ in

groep te bekijken. Eerder werd dat al door Eén georganise­erd op ‘Thuis’-dagen, op Rock Werchter 2015 en in pop-up tenten.

Vanaf 19 uur kunnen kijkers die maandag afzakken naar Antwerpen (Plantinkaa­i, busparking), Hasselt (Kolonel Dusartplei­n) of Kortrijk (Schouwburg­plein). De ‘Thuis’-cast blikt samen met hen vooruit op de finale en praat na de dubbele aflevering na met de kijkers. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Vanaf midden mei kunnen kijkers online laten weten waar ze naar de seizoensfi­nale zullen kijken. Op die manier maken ze ook een kans op een ‘Thuis’-finale-overleving­spakket, waardoor ze extra kunnen genieten van de laatste aflevering van het 23e seizoen.

“Ik hoop dat dit de finale met het laagste kijkcijfer ooit wordt”, vertelt producer Hans Roggen, “want dan weten we dat iedereen uit zijn kot gekomen is om samen te genieten.”

 ?? FOTO © VRT ?? Simonneke vraagt zich af waarom ze moet wijken voor het WK. Voor één keer kan Frank er niks aan doen.
FOTO © VRT Simonneke vraagt zich af waarom ze moet wijken voor het WK. Voor één keer kan Frank er niks aan doen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium