Het Belang van Limburg

Niet videoref maar vierde ref zag strafschop op Vormer

-

Was het u ook opgevallen hoe snel ref Lawrence Visser tijdens Club-KRC Genk van gedacht veranderde en de thuisploeg een strafschop toekende? Zo snel kon de videoref die penaltyfou­t op Vormer toch niet hebben gezien?

“Dat klopt”, zegt scheidsrec­htersbaas Johan Verbist. “Het was de vierde ref (Frederik Geldhof, nvdr.) die de overtredin­g had vastgestel­d. Hij stond er ver vandaan, maar zag het toch. De videoref heeft dan bevestigd.” Beloften onderuit tegen Anderlecht De Genkse beloften verloren gisterenav­ond met 1-3 van Anderlecht. Bertaccini viel al snel uit met een blessure aan het bovenbeen.

DOELPUNTEN: 16’ Benson (penalty) 1-0, 21’ Corryn 1-1, 35’ en 49’ Bukari 1-2 en 1-3.

KRC GENK: Jackers – Lathouwers, Dewaest, Brabec, Khammas – Seigers, Reyners – Benson, Sabak (68’ Lambrix), Bertaccini (27’ Nsimba) – Paesen (68’ Limbombe).

Vanzeir en Zhegrova: kleine letsels - Geen Dante Vanzeir en Edon Zhegrova bij de beloften. Ze klaagden de voorbije dagen allebei van kleine pijntjes. Vanzeir voelde irritatie aan de enkel, Zhegrova was van een interland met Kosovo teruggekee­rd met een licht kuitletsel. In principe hervatten ze vandaag allebei de trainingen, al dan niet individuee­l.

Van Driessche leidt Genk-Standard -

De heruitgave van de bekerfinal­e wordt zaterdag geleid door Bram Van Driessche. Hij leidde dit seizoen al drie competitie­duels van Genk, waaronder recent nog de kraker tegen Club (2-2 met drie terecht gefloten penalty’s). Bij de bekerfinal­e was hij vierde official. Standard had Van Driessche dit seizoen twee keer als ref.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium