Het Belang van Limburg

MAGISTRALE RONALDO

JUVENTUS-REAL MADRID 0-3

- Frank BUYSE

Ronaldo, niet Real, blijft te sterk voor Juventus. Na de Champions League-finale vorig seizoen pakte de Portugees ook in Turijn de Oude Dame in. Na drie minuten brak ‘CR7’ een nieuw record: hij scoorde in 10 opeenvolge­nde CL-matchen. En na de rust telde hij met een wereldgoal Juve helemaal uit. Zijn assist bij de 0-3 was een extraatje. Real staat nu al in de halve finales. Wat is Ronaldo een fenomeen. u nog de Champions League-finale tussen Juventus en Real van vorig jaar? Vooraf klonk dat de losse tactische hand van Zidane het moeilijk zou hebben met het tactisch vernuft van La Juve. Het werd 1-4, twee goals van Ronaldo. Dag op dag tien maanden later stonden de Oude Dame en de Galacticos weer tegenover elkaar. De Italianen zo mogelijk nog sluwer en efficiënte­r, vraag dat maar eens aan Tottenham.

Buitenkant­je

Ook in Madrid niets nieuws onder de zon. Bij het begin van het seizoen leek Zidane zijn losse hand te overspelen, maar intussen is Real, met identiek dezelfde ploeg als in de finale, weer onder stoom gekomen. In de Champions League dan, want in de Primera Division dreigt een derde plaats. Maar vooral op het kampioenen­bal heeft Real nog steeds Ronaldo. Letterlijk niets nieuws tegenover 3 juni vorig jaar: CR7 besliste alweer de match. De absolute ster had net zoals voor de finale van vorig seizoen rust gekregen en het had CR7 blijkbaar weer goed gedaan. Drie minuten had hij nodig en het stond al 0-1. Mar- celo vond op links Isco en Ronaldo maakte fluks, buitenkant­je rechts af. Zijn 35ste goal van het seizoen, zijn tiende opeenvolge­nde in een Champions Leaguematc­h, zijn zoveelste record. Een dreun vanjewelst­e voor de thuisploeg. Toch klom Juventus redelijk snel weer in de wedstrijd, met al snel een kansje voor Dybala en een kopstoot van Higuain waar Navas een goeie reflex moest voor bovenhalen. Maar daar bleef het bij. Real hield rustig controle, brak onder impuls van Isco gereWeet geld uit en een pegel van Kroos strandde op de lat, het had al bij de rust 0-2 kunnen staan.

Gloriemome­nt

Wilde Juventus nog enige kans maken op kwalificat­ie, dan moest het na de rust op zoek naar een tegentreff­er. Maar daar dacht de nummer 7 van Real Madrid anders over. Eerst oefende hij nog even met een gekraakt schotje naast. Maar dan kwam zijn moment de gloire. Bij een uitbraak haalde hij op een center van Carvajal uit met een fenomenale omhaal die Buffon kansloos liet. Oh my God, klonk over de hele wereld. “Het mooiste doelpunt dat ik ooit zag”, tweette analist Gary Lineker over Ronaldo’s 119de CLgoal. Juventus knock-out en na een rode kaart voor Dybala maakte Marcelo er zelfs nog 0-3 van. Op aangeven van zijne Majesteit nog wel. Die het toen welletjes achtte: Hij en Hij alleen had Real voor de achtste opeenvolge­nde keer naar de halve finales geleid.

 ??  ??
 ?? FOTO EPA-EFE ??
FOTO EPA-EFE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium