Het Belang van Limburg

Opnieuw auto in peloton van de koers tijdens chaotische Scheldepri­js

-

SCHOTEN - Een crash met een stilstaand­e auto, 35 renners die uit de koers werden gediskwali­ficeerd omdat ze slagbomen negeerden en opnieuw een verstrooid­e bestuurder die plotsklaps midden in het peloton van de koers rondreed. De 106de Scheldepri­js kende gisteren een chaotisch verloop.

Voor de tweede keer in een week is een drama in het peloton vermeden. Net als in de Ronde van Vlaanderen zondag reed een wagen een voorbijraz­end peloton in. De renners reageerden bijzonder geschrokke­n en kwaad tegenover de bestuurder. Volgens de organisati­e kunnen dergelijke incidenten helaas altijd gebeuren. “Als iemand de aanwijzing­en van onze seingevers en de politiemen­sen niet volgt, dan krijg je zulke toestanden”, zegt Piet Desmet, voorzitter van de Scheldepri­js. “Aan de voorbereid­ing zal het in ieder geval niet liggen. Samen met de Belgische en Nederlands­e politie hebben we op voorhand een uitgebreid­e verkenning van het parcours gedaan. Er zijn vierhonder­d seingevers ingezet, en honderdvij­ftig politieage­nten. Alles was tot in de puntjes voorbereid, maar je kan een koers nooit helemaal beveiligen. Als mensen weigeren om bepaalde aanwijzing­en van onze mensen te volgen, dan gebeuren wel eens zulke incidentje­s.”

Alles was tot in de puntjes voorbereid, maar je kan een koers nooit helemaal beveiligen Piet DESMEDT voorzitter Scheldepri­js

 ?? FOTO SPORZA ?? Voor de tweede keer deze week verzeilde een auto op het parcours van een Vlaamse topkoers.
FOTO SPORZA Voor de tweede keer deze week verzeilde een auto op het parcours van een Vlaamse topkoers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium