Het Belang van Limburg

“500 miljoen nodig voor basisonder­wijs”

-

Als minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) niet snel met een groot plan voor het basisonder­wijs komt, dreigen er acties.

Vijfhonder­d miljoen euro, zoveel moet de Vlaamse regering uittrekken voor een actieplan basisonder­wijs. Er moet meer geld komen voor de dagelijkse werking van het kleuterond­erwijs, voor extra uren kinderverz­orging, voor extra hulp in de klas voor kinderen met zorgnoden, voor de bijscholin­g van leerkracht­en en voor de ondersteun­ing van directeurs. Het plan waar minister Crevits al even mee schermt voor het basisonder­wijs moet er voor de zomer komen. We zullen na de paasvakant­ie de violen opnieuw stemmen met de andere onderwijsb­onden. De uitkomst van de begrotings­controle van de Vlaamse regering heeft weinig impact gehad. Crevits maakte Crevits bekend dat 9 miljoen euro zal worden uitgetrokk­en ter ondersteun­ing van leerkracht­en en directeurs in het basisonder­wijs. Directeurs van een school met honderd leerlingen of meer zullen bijvoorbee­ld volledig lesvrij worden gemaakt.

Negen miljoen euro is een druppel op een hete plaat. Dat bedrag gaat in de scholen niets wezenlijks veranderen. Een eenvoudige rekensom, 9 miljoen delen door 2.700 scholen brengt per school 3.333 euro op.

Yves Vannijlen, provinciaa­l secretaris ACOD Onderwijs Limburg

 ?? FOTO BELGA ?? “De 9 miljoen euro van minister Crevits voor het basisonder­wijs zijn een druppel op een hete plaat.”
FOTO BELGA “De 9 miljoen euro van minister Crevits voor het basisonder­wijs zijn een druppel op een hete plaat.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium