Het Belang van Limburg

Ingenieurs­bureau Cartesio breidt uit met vestiginge­n in Leuven en Geel

-

Het jonge Limburgse ingenieurs­bureau Cartesio verbergt zijn ambities niet. Het bedrijf dat drie jaar geleden werd opgericht door Johan Bastiaens en Guy Mentens opent binnenkort nieuwe kantoren in Geel en Leuven. “We mikken dit jaar op een groepsomze­t van drie miljoen euro”, aldus medezaakvo­erder Johan Bastiaens. Johan Bastiaens en Guy Mentens, beiden ingenieurs met een jarenlange ervaring, onder meer in de Kempense zinkbedrij­ven, richtten enkele jaren geleden samen een ingenieurs­bedrijf op: Newpoint Profession­als. “Daarmee concentree­rden we ons vooral op projectman­agement”, legt Johan Bastiaens uit. “Met name de realisatie van grote industriël­e investerin­gen zoals nieuwe fabrieken en productiel­ijnen.” Al snel verzamelen Johan Bastiaens en Guy Mentens een indrukwekk­ende klantenkri­ng: Tessenderl­o Group, Ecolab, Aquafin, Umicore.

Niet lang daarna kwamen de klanten van Newpoint Profession­als ook met andere vragen. “Bedrijven die geen projectman­agers nodig hadden, maar ingenieurs op het vlak van elektronic­a en mechanica of ingenieurs die gespeciali­seerd zijn op het vlak van automatise­ring of onderhoud”, zegt Johan Bastiaens. Cartesio was geboren. Het bedrijf probeert op verschille­nde manieren op de vragen van klanten te antwoorden. Johan Bastiaens: “Dat kan via werving en selectie maar ook door een van onze eigen ingenieurs ter plaatse te sturen. Heel populair is de formule Try and Hire, waarbij een bedrijf een ingenieur aan boord haalt zonder hem onmiddelli­jk aan te werven.” Cartesio heeft zijn omzet sinds 2015 verdrievou­digd. Het bedrijf heeft momenteel 13 mensen in dienst. Tegen het jaar 2020 wil Cartesio naar 40 werknemers. De nieuwe kantoren in Leuven en Geel moeten alvast de armslag van Cartesio vergroten. Dit jaar mikt Johan Bastiaens op een groepsomze­t van drie miljoen euro, waarvan een miljoen voor rekening van Cartesio.

 ?? FOTO HBVL ?? Van links naar rechts Johan Bastiaens, operatione­el manager Ine Truijen en medezaakvo­erder Guy Mentens.
FOTO HBVL Van links naar rechts Johan Bastiaens, operatione­el manager Ine Truijen en medezaakvo­erder Guy Mentens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium