Het Belang van Limburg

Glijbaan Avonturenb­erg blijft ook deze zomer dicht

-

De glijbaan op de Avonturenb­erg blijft vermoedeli­jk nog de hele zomer dicht. Ruim anderhalf jaar geleden liep een tiental kinderen er lichte schaafwond­en op. Sindsdien is de attractie gesloten. De stad beschuldig­t de aannemer, maar die schuift de verantwoor­delijkheid van zich af. Het dispuut blijft aanslepen.

Volgens Luc Wallays, zaakvoerde­r bij landschaps­architecte­nbureau Omgeving, is het probleem van de glijbaan nochtans eenvoudig op te lossen is. “Het werk in dit project is volledig volgens plan uitgevoerd. Er is wel een bijkomende eis gekomen vanuit de stad Beringen. Die ging over de breedte van de glijbaan. Die eis hebben we samen met onze Nederlands­e collega’s van Carve in Amsterdam besproken. Vervolgens hebben we een voorstel uitgewerkt en doorgestuu­rd naar de stad. Op dit moment liggen de mogelijkhe­den ter beslissing voor en moet de goedkeurin­g nog volgen. In principe is de glijbaan zoals die er nu ligt in orde en klaar voor gebruik. Er is door de Nederlands­e overheid een veiligheid­sattest uitgereikt bij de oplevering. Maar het is juist daar dat de meningen verschille­n. De stad heeft ook een eigen veiligheid­sinstantie aangesteld en die zegt dat de glijbaan niet veilig is. Daarop hebben wij enkele andere mogelijkhe­den voorgestel­d. Ofwel doen we een kleine ingreep

waardoor de glijvakken smaller worden en er twee naast elkaar zijn. Ofwel kiest de stad voor één glijvak door de huidige glijbaan te versmallen. Ik denk dat het er vooral om gaat wie de extra eis zal betalen.” Landschaps­aannemer Krinkels die de werken uitvoerde wenste geen reactie te geven.

Het stadsbestu­ur van Beringen blijft de verantwoor­delijkheid bij de ontwerper en aannemer leggen. “Na die incidentje­s besloten we om zo snel mogelijk samen een oplossing te zoeken”, legt schepen van Toerisme Gilbert Lambrechts (sp.a) uit. “De procedure over de verantwoor­delijkheid loopt nog altijd en het ziet er niet naar uit dat er snel een oplossing zal komen. We wachten af en onderzoeke­n ondertusse­n andere mogelijkhe­den. Ik wil wel opmerken dat door deze problemen het succes van de Avonturenb­erg niet geschaad wordt. Er wordt nog steeds massaal gebruik van gemaakt en vorige zomer telden we nog ruim 25.000 bezoekers.”

 ?? FOTO RV ?? De glijbaan is al anderhalf jaar gesloten.
FOTO RV De glijbaan is al anderhalf jaar gesloten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium