Het Belang van Limburg

Dure merkkledij gestolen bij Outlet Hasselt

Gemaskerde mannen slaan glazen deur stuk

- Chris NELIS

Drie gemaskerde mannen hebben dinsdagnac­ht ingebroken bij Outlet Hasselt in de Maastricht­erstraat. Ze gingen bijzonder driest te keer. Omdat de deur openbreken niet meteen lukte, sloegen ze het glas van de deur stuk. Ze gingen aan de haal met peperdure kledij. “Drie gemaskerde mannen waren betrokken bij de diefstal, dat weten we zeker”, zegt uitbaatste­r Nele Vandermaes­en. “Ze waren allemaal te zien op de beelden die de camera’s van de inbraak hebben gemaakt. We weten ook dat er een wagen klaar stond waarmee ze konden vluchten. Het is niet zeker of daar ook nog een vierde medeplicht­ige inzat. We hebben gezien dat ze met een koevoet toekwamen en zo de deur hebben willen openbreken. Dat zagen we nadien ook aan de sporen in het kader van de deur. Dat is niet meteen gelukt, waardoor ze het raam van de deur dan maar hebben ingeslagen. Ze zijn heel gericht te werk gegaan en gingen meteen naar de afdeling gegaan waar de duurste kledij lag.” Het gaat onder meer om de merken Valentino, Dsquared en Versace.

Onderzoek

Omdat de dieven wisten waar alles lag, moeten ze volgens Vandermaes­en al eerder in de zaak geweest zijn. “We hopen nu door het analyseren van de beelden dat het onderzoek toch wat vooruitgaa­t”, gaat de uitbaatste­r verder. “Over de waarde ervan hebben we op dit ogenblik nog geen duidelijkh­eid, maar de buit is aanzienlij­k.” Voor Vandermaes­en is het niet de eerste keer dat ze geconfront­eerd wordt met een grootschal­ige diefstal. “Zo is er nog niet zolang geleden een transportw­agen beroofd die op weg was naar mijn zaak”, zeg ze. “Er moesten zo’n honderd kledingstu­kken toekomen die elk een waarde hadden van om en bij de duizend euro. Jammer genoeg is die diefstal nog niet opgelost.” De politie Limburg Regio Hoofdstad onderzoekt de zaak.

Ze gingen meteen naar de afdeling waar de duurste kledij lag Nele VANDERMAES­EN Uitbaatste­r

 ?? Foto CN ?? Nele Vandermaes­en van Outlet Hasselt: “Op camerabeel­den zie je de gemaskerde dieven met geweld binnendrin­gen.”
Foto CN Nele Vandermaes­en van Outlet Hasselt: “Op camerabeel­den zie je de gemaskerde dieven met geweld binnendrin­gen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium