Het Belang van Limburg

Geen proteïnesh­akes, wel cannabispl­anten

- Phillip PERGENS

Speurders van de politiezon­e Carma vielen gisternami­ddag binnen bij Protigold in de Hoogstraat in het centrum van Bree. Ze troffen er 650 cannabispl­anten aan in de winkel die volgens buurtbewon­ers nooit open was.

Agenten van de lokale recherche vielen rond 14 uur binnen in de zaak. Op dat moment was er niemand in de winkel aanwezig, maar in de kelder ontdekten de speurders wel een profession­eel uitgeruste cannabispl­antage met zo’n 650 hennepplan­ten. Om de plantage te voeden werd illegaal elektricit­eit afgetapt. Het gerechteli­jk laboratori­um voerde een sporenonde­rzoek uit en medewerker­s van Infrax sloten de stroom af. De civiele beschermin­g ruimde de wietplante­n op en ontmanteld­e de installati­es.

Op het moment van de huiszoekin­g was de zaak Protigold gesloten. Geen verrassing, blijkt uit reacties in de omgeving. Want hoewel de rekken gevuld waren met allerlei dozen sportpoede­rs en proteïnesh­akes, kon je er zelden binnen. “We hadden dit eigenlijk al langer moeten weten”, vertelt een voorbijgan­ger. “Die winkel is hier nu al ettelijke maanden, maar in al die tijd heb ik maar één keer gezien dat het open was. Het was al snel duidelijk dat die openingsur­en op de deur eigenlijk nutteloos waren. Toch brandden de lampen in het pand steeds. Iedereen vroeg zich hier af waar die in godsnaam hun inkomsten uit moesten halen.” Wie Protigold uitbaatte, weten de centrumbew­oners niet. De politie is nog op zoek naar de betrokkene­n.

 ?? FOTO PPN ?? Volgens buren was de winkel zelden open.
FOTO PPN Volgens buren was de winkel zelden open.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium