Het Belang van Limburg

“Imago van een topclub”

Truienaar Peter Onkelinx ruilde Stayen voor de Great Old

-

Zaterdag komt Antwerp op bezoek op Stayen. Een speciale match voor Truienaar Peter Onkelinx, die vier jaar lang ‘sitemanage­r’ was aan de Tiensestee­nweg, maar intussen ‘facility manager’ werd op de Bosuil. “Mijn werksituat­ie is vergelijkb­aar: ik ben aan de slag bij een voetbalclu­b die pas gepromovee­rd is en bezig is met de bouw van een nieuw stadion”, aldus Onkelinx.

Twee maanden is Truienaar Peter Onkelinx intussen aan het werk in Deurne. In 2017 stopte hij na onderling overleg met Roland Duchâtelet zijn ambt als sitemanage­r in Sint-Truiden. “Bij STVV heb ik de bouw van een stadion meegemaakt, terwijl de club promoveerd­e. Hier is de situatie vergelijkb­aar, want ook Antwerp heeft nog maar pas die promotie achter de rug”, zegt Onkelinx.

“Er zijn uiteraard ook verschille­n. In die zin dat ik op Stayen een 24/7-situatie meemaakte. ’s Morgens, na een feestavond, als STVV gewonnen had, zaten de hotelgaste­n alweer klaar voor hun ontbijt. Skyboxen moesten plaatsruim­en voor hotelbedde­n en omgekeerd. Nog meer functies werden daar benut. Terwijl Antwerp voorlopig voluit een voetbalsta­dion is. De Bosuil straalt echt het imago van een

Jong team volle bak

topclub uit. Ik merk trouwens dat heel het land een zekere sympathie heeft voor Antwerp. Organiseer hier een evenement voor kinderen en er komen er 1.500 opdagen. De aanhang is echt uniek. Het stadion is hier ook het hele seizoen uitverkoch­t.”

Zaterdag trekt Antwerp naar STVV. “Ik kijk uit naar de wedstrijd en de ontmoeting van beide bestuurskr­ingen, maar voor wie ik zal supportere­n? Dat is een moeilijke vraag. Toch ga ik voor Antwerp gaan, omdat daar nu eenmaal het project ligt waar ik volop mee bezig ben. Ik werk hier samen met een jong, dynamisch team en maak elke dag met plezier de verplaatsi­ng van Sint-Truiden naar Antwerpen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium