Het Belang van Limburg

Gouden driepunter

Sterk Maaseik baas in Hel van Menen, finaleplek in zicht

-

Noliko Maaseik heeft de lastige trip naar Menen succesvol afgerond. Het speelde een volwassen partij en pakte de volle buit, goed voor drie zéér belangrijk­e punten in de race richting een duur finaletick­et. Zaterdag volgt de trip naar rivaal Roeselare, dat de handen meer dan vol had met Aalst (2-3). Op Schierveld­e zou Noliko zich, mits winst, al kunnen verzekeren van een plek bij de eerste twee.

Van de ‘Hel van Menen’ was Maaseik niet onder de indruk. Meteen greep het de thuisploeg bij het nekvel (2-7). Een nieuwe kanonstart, net als tegen Roeselare. Maan en Rychlicki namen hun team op sleeptouw met prima blok- en aanvalswer­k. Ander verhaal in set twee. Noliko miste te veel opslagen, bij Menen ging de gevreesde opslagdruk omhoog. De bezoekers hadden het receptione­el moeilijker. Winkelmull­er en Ver Eecke bouwden een kloofje uit, Maaseik kwam

tot op één puntje, maar Gorski, Sinnesael en Andriessen beslisten met een ace voor de aansluitin­g. Nadien was het weer al Noliko wat de klok sloeg met twee maal een kickstart.

Druk op Roeselaars­e ketel

Opeten was het bij momenten zelfs. In de rally’s werd er geknokt én overwonnen. Gevert, Tammemaa, Rychlicki en in het slot ook de ingevallen Cox deden de boeken helemaal toe voor Menen. Een lastige klip werd zo uitstekend omzeild, goed voor negen op negen. “Dit is een topresulta­at”, was Maaseik-coach Joel Banks terecht tevreden. “We waren gebrand op revanche. Mentaal stonden we sterk, ook blokkerend en verdedigen­d deden we het goed. Hier mogen we van genieten, om dan voluit te gaan in Roeselare. De sfeer is prima, het wordt opnieuw een leuke uitdaging waar we ons beste volley willen brengen.”

Een duel waarin de druk eerder bij de thuisploeg dan bij leider Maaseik zal liggen. In Aalst moest Knack gisteren knokken in een vijfsetter, nadat eerder in set twee de frustratie­s hoog oplaaiden na een dubieuze beslissing op setbal.

SETSTANDEN: MENEN:

MAASEIK:

 ?? FOTO VDB ?? Gevert tegenover Gorski en Sinnesael.
FOTO VDB Gevert tegenover Gorski en Sinnesael.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium