Het Belang van Limburg

37 A-spelers present in Alken

-

Met niet minder dan 37 A-spelers op de tabellen breekt het vijfsterre­ntornooi van Tenniscent­rum Alken alle records in het Belgian Circuit. Ook het eerste jeugdsterr­entornooi is een schot in de roos met 233 inschrijvi­ngen.

“Voor ons kersttorno­oi hadden wij iets meer inschrijvi­ngen, maar kwalitatie­f is dit het beste tornooi ooit”, beweert organisato­r Bernard Knapen. “Een aantal spelers zit nu ook in het buitenland, zoals Joran Vliegen met het Davis Cupteam in de VS.”

Bij de heren gaat Seppe Cuypers opnieuw voor de titel. Bij afwezighei­d van verliezend finalist Christophe­r Heyman komen de grootste concurrent­en wellicht uit Wallonië, met Julien Dubail op kop. Limburg rekent op Stijn Meulemans, Maxime Braeckman, Niels Cleeren en Jonas Dierckx. Bij de dames gaat Klaartje Liebens voor de titel. Met liefst 14 A-speelsters is de concurrent­ie erg groot, met onder meer Elyne Boeykens, Sofie Oyen en Lara Salden op de hoofdtabel. Voor het eerst staat ook een reeks dubbel dames op de affiche en met tien A-spelers op de tabel ligt het niveau erg hoog. Op de valreep werden ook nog de Nederlands­e dubbelspec­ialisten Chayenne Ewijk en Rosalie Van Den Hoek toegevoegd. Sofie Oyen en Klaartje Liebens, die voor de eindzege van het Belgian Circuit strijden, dubbelen samen net als Elyne Boeykens en Lara Salden. Het tornooi begint vrijdag en eindigt op zondag 15 april.

Sterrentor­nooi Lommelse

Deze week wordt ook een sterrentor­nooi in Lommel gespeeld. Bij de mannen (twee sterren) is Seppe Cuypers de enige A-speler en bij de dames (1 ster) voeren Lise Brulmans, Charlotte Swaans en Vicky Van de Peer de tabel aan. De finales worden zondag gespeeld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium