Het Belang van Limburg

Genkse Audrey bij Cath Luyten over haar levenslang­e schrik van slangen

Audrey Meyers (55), een Genkse die met haar vriend in het Oostenrijk­se Bad Kleinkirch­heim (Karinthië) woont, heeft een slangenfob­ie die sinds haar 16de haar leven beheerst. Vanavond vertelt ze haar verhaal aan Cath Luyten in ‘Vandaag over een jaar’. “Het

- Raymond DE CONDE

“Een kinderboek met een tekening van een slang kwam niet het huis in. Die slang Kaa uit ‘Jungle Book’ is misschien een vriendelij­k personage, maar ik ben er doodsbang van. Mijn twee kinderen hebben nooit een speelgoeds­lang mogen hebben.”

Zo’n fobie moet een oorsprong hebben. “Ik heb die in Italië opgedaan”, weet Audrey. “Slangen zijn nooit mijn vrienden geweest en toen ik 16 was en op vakantie in Italië zat ik op een bloedhete dag met mijn mama en mijn broertje onder een pergola. Het was windstil en opeens ritselde er iets bovenop de pergola. Wij dachten aan een vogeltje. De pergola was dicht begroeid met wijnranken, er was niks te zien. Opeens valt er een slang naar beneden, een dik exemplaar van wel twee meter lang keek me vanop amper een meter aan. Ik dacht: nu ben ik eraan. Mijn jongere broertje is naar binnen gelopen en er kwam meteen personeel naar buiten gerend. Bleek dat het ging om een slang die ergens was uitgebroke­n en al enige tijd werd opgespoord. Ze heeft me niet aangevalle­n, ze is zelf gevlucht. Maar de schrik die ik daar heb opgedaan, is me levenslang bijgebleve­n.” Toen Cath Luyten bij Lieven Van Gils een oproep deed aan mensen die in 2017 een bijzonder doel wilden nastreven, stuurde Audrey een mail. En ze werd geselectee­rd.

Dr. Phil (09.40) Dr. Phil (11.25) The Night Shift (12+) (12.35) Grey’s Anatomy (12+) (13.55) Castle (12+) (15.00)

Dr. Phil Dr. Phil The Night Shift (12+) Grey’s Anatomy (12+)

Misdaadree­ks (VS). Vandaag: November 22. (12+) (herh.) (Afl. 21/23) (jg. 6)

Misdaadree­ks. Een mysterieus anoniem telefoontj­e zet een kettingrea­ctie van gebeurteni­ssen in gang. Castle moet op zoek naar Beckett. (Afl. 1/22) (jg. 8)

Realityree­ks waarin extravagan­t geklede mensen een make-under krijgen (GB). Vandaag: Chanice & Charlotte. (Afl. 9/10) (jg. 2)

Talkshow waarin Goedele Liekens terugblikt op de afgelopen aflevering van ‘Temptation Island’ (B).

Realityree­ks (B/NL). (16+) Het vorige kampvuur veroorzaak­te een heuse aardversch­uiving. Sommigen zitten met vele vragen en onduidelij­kheden over hun partner. Maar vandaag krijgen de koppels de unieke gelegenhei­d om de waarheid te laten zegevieren en hun partner stevig aan de tand te voelen. Want in de ultieme relatietes­t is niets wat het lijkt... (Afl. 11) (jg. 10)

Realityree­ks waarin de deelnemers naakt op zoek gaan naar de ware (VS). Vandaag: Drag & Drop. (12+) (Afl. 3/12) (jg. 3)

Misdaadree­ks (VS). (12+) Lilly en haar team heropenen een moordzaak uit 1963. Op dezelfde dag waarop president Kennedy werd vermoord, werd ook een biljartspe­ler om het leven gebracht. (herh.) (Afl. 21/23) (jg. 6) (00.25)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium