Het Belang van Limburg

“Hopelijk Woo overtuigen”

-

De Chinese voorzitter Wayne Woo mag dan pronken met Stijn Stijnen als nieuwe trainer, de morrende achterban blijft na de uitblijven­de resultaten en het ontslag van het jeugdbestu­ur zeker niet bij de pakken zitten. Voormalig CEO Patrick Stevens en de Nederlands­e oud-speler Pierre Essers willen via een Nederlands­e projectont­wikkelaar de club opnieuw aan de eigen mensen geven.

“Twee jaar geleden onder Robert Stevens hadden we al nauwe contacten met een Amsterdams­e investerin­gsgroep, maar die deal is jammer genoeg niet doorgegaan, omdat plots de Chinese investeerd­er op de proppen kwam”, vertelt Pierre Essers. “De gevolgen zijn dramatisch. Sportief loopt het voor geen meter, de jeugdwerki­ng ligt op haar gat en de supporters laten het afweten.”

Hessel Meijer

“Intussen hebben wij niet stil gezeten” gaat Essers, momenteel actief in de vastgoedse­ctor, fanatiek verder. “Wij hebben met de Nederlande­r Hessel Meijer een investeerd­er gevonden die onze droom kan waarmaken. Meijer wil niet louter investeren in de club Patro, hij wil ze wel opnemen in een leisurepro­ject, een vrijetijds­project. Zoals in Kerkrade waar het stadion van Roda op dezelfde manier werd geïntegree­rd. Maasmechel­s burgemeest­er Raf Terwingen is op de hoogte en heeft bovendien de plannen al ingekeken. Hij staat daar helemaal niet weigeracht­ig tegenover.”

Gezond verstand

“Wie deze plannen nog kan dwarsbomen? Enkel Woo zelf. Als hij een stap wil terugzette­n, kunnen wij aan de slag en zal menig Maaslandse voetballie­fhebber weer opgelucht ademhalen. Hopelijk zegeviert het gezond verstand en krijgt Patro weer het aureool van vroeger.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium