Het Belang van Limburg

Eenhoorn Hoelmec blijft jaartje langer op Abdijsite Herkenrode

Ingestuurd door Luc Smeets Ingestuurd door Luc Smeets

-

Leerlingen en personeels­leden van het Don Bosco Technisch Instituut Helchteren waren afgelopen week aan de slag om de Hoelmec, een witte eenhoorn die beweegt op zonne-energie, terug te plaatsen naast de vlonder in de Kruiden- en Inspiratie­tuin van de Abdijsite Herkenrode.

Georges Castro, bestuurder van de Herkenrode vzw: “We zijn heel blij dat de directie van Technisch Instituut Don Bosco beslist heeft om de mobiel Hoelmec, die tot stand kwam in het project ‘Vakkundig balanceren’, een jaar langer wil laten staan. Zo zal het publiek opnieuw kunnen kennismake­n met het vakmanscha­p van leerlingen uit het technisch en beroepsond­erwijs.”

Een tweede mobiel, een blauwe 'Eenhoorn met een Hart' van het Go! Atheneum van Overpelt, is vorig jaar al geschonken door Herkenrode vzw aan de Abdijsite en zal dus ook verder te bewonderen zijn in de inspiratie- en kruidentui­n.

Schepen Karolien Mondelaers: “Voor de abdijsite Herkenrode waar natuur en cultuur samenkomen, zijn deze aanwinsten weer een mooie aanvulling naast het eerder klassieke beeldhouww­erk van Vandereyck­en in de kruidentui­n en de meer moderne installati­e van Hans Opdebeeck. De kunstwerke­n van de leerlingen zijn natuurlijk van een andere orde, maar geven evenzeer de waardering voor het vakmanscha­p weer voor de bezoeker.”

 ??  ?? Zondag 8 april is het 'Herkenrode ontluikt' van 10 tot 17 uur, met een pendel per huifkar van de Herkenrode­bossen naar de Abdijsite, gezinstoch­ten op de abdijsite en zo veel meer.
Zondag 8 april is het 'Herkenrode ontluikt' van 10 tot 17 uur, met een pendel per huifkar van de Herkenrode­bossen naar de Abdijsite, gezinstoch­ten op de abdijsite en zo veel meer.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium