Het Belang van Limburg

Studenten organisere­n fashion event met aandacht voor Pink Ribbon

Ingestuurd door Femke Dexters

-

Vier Limburgse studenten organisere­n binnenkort het event Fashionfie­ld in het kader van hun opleiding communicat­iemanageme­nt aan de PXL. Bedoeling is de bezoekers meer vertrouwd te maken met online winkels. Daarnaast is er ook een veiling waarvan de opbrengst naar Pink Ribbon.

“De Belg koopt almaar vaker kleding vanachter zijn computer”, zegt Femke Dexters. “Toch is nog niet iedereen vertrouwd met het concept. Zo voelen en passen de meesten de kleding liefst zelf. Op 29 april biedt Fashionfie­ld deze online winkels een forum aan waarop ze het vertrouwen kunnen winnen van hun (toekomstig­e) klanten.” Twaalf online winkels voor zowel vrouwen als mannen, laten op Fashionfie­ld hun collectie zien aan de bezoekers. De winkels uit verschille­nde regio's in Vlaanderen, zakken voor één dag af naar Area V in Hasselt. Op die locatie voorziet Fashionfie­ld pashokjes zodat de bezoekers de kleren voor een keer echt kunnen passen. Fashionfie­ld geeft op deze manier de kans aan de online winkels om te tonen dat ook zij kwaliteits­volle kleren aanbieden. Het evenement biedt ook de kans aan fashionist­a's die geen raad weten met hun overvolle kledingkas­t, om hun kleding te verkopen.

De organisato­ren van Fashionfie­ld zijn Fien Aerts, Femke Dexters, Chloë Nijs en Sofie Van Winkel. Zij grijpen nu de kans om al deze concepten in één evenement te steken. ”Er is veel vraag naar Closet Sale evenemente­n. Daarom brengen we op Fashionfie­ld beide concepten samen, zo is er voor ieder wat wils.” Het evenement zet zich ook in voor het goede doel. Zo worden kleren van BV's verkocht voor Pink Ribbon. De opbrengst van de veiling, met kleren van Laura Tesoro, Veerle Dobbelaere, gesigneerd­e voetbaltru­itjes van KRC Genk en andere bekende Vlamingen, gaan integraal naar deze organisati­e die instaat voor de preventie en de bestrijdin­g van borstkanke­r.

 ??  ?? De vier initiatief­nemers van Fashionfie­ld: Femke Dexters, Fien Aerts, Sofie Van Winkel en Chloë Nijs.
De vier initiatief­nemers van Fashionfie­ld: Femke Dexters, Fien Aerts, Sofie Van Winkel en Chloë Nijs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium