Het Belang van Limburg

Aanleg spitsstrok­en E313 van start

Vanaf 12 mei grote verkeershi­nder verwacht

- Miranda GIJSEN

Vanaf maandag start het Agentschap Wegen en Verkeer met aanpassing­en van een aantal in- en uitvoegstr­oken op het Klaverblad in Lummen. Die werken zijn de aanzet voor de aanleg van spitsstrok­en tussen de verkeerswi­sselaar en het op- en afrittenco­mplex 26 in Beringen. Vanaf 12 mei wordt er grote verkeershi­nder richting Antwerpen verwacht.

Om de doorstromi­ng op en rond het Klaverblad in Lummen te verbeteren worden de komende maanden spitsstrok­en aangelegd op de E313 tussen de verkeerswi­sselaar en het op- en afrittenco­mplex 26 Beringen. Maandag start het Agentschap Wegen en Verkeer met de voorbereid­ende werken. Een aantal in- en uitvoegstr­oken op het Klaverblad worden verlengd en in sommige gevallen verbreed.

“Om de hinder te beperken worden deze werken vooral ’s nachts uitgevoerd”, zegt woordvoerd­er Veva Daniels. “Alle rijrichtin­gen op de verkeerswi­sselaar blijven open. Omdat deze werken afhankelij­k zijn van het weer, kunnen we de precieze data niet vooraf meedelen.”

Pechhavens

Vanaf 12 mei start de aannemer met de renovatie van de E313 richting Antwerpen ter hoogte van het complex Beringen en met de aanleg van de spitsstroo­k en pechhavens. Een spitsstroo­k is een extra rijstrook die bij grote verkeersdr­ukte tijdens de spitsuren wordt opengestel­d.

“Vanaf half mei verwachten we meer verkeershi­nder omdat tijdens de werken het verkeer in bei-

Veva DANIELS Agentschap Wegen en Verkeer

de richtingen over twee versmalde rijstroken zal rijden. Wie vanuit Luik richting Antwerpen rijdt zal dan niet via afrit 26 naar Beringen kunnen. Die afrit is afgesloten. Er wordt een omleiding voorzien via de afrit 25a Tessenderl­o en de Industriew­eg.”

Eind juni start de laatste fase. Dan worden de spitsstroo­k en pechhavens richting Luik aangelegd. Tijdens deze fase wordt de oprit richting Luik in Beringen afgesloten. Wie dan vanuit Beringen naar Leuven, Genk of Luik wil, zal een omleiding via de Gestelstra­at of de Kasteletsi­ngel-Zuid moeten volgen.

Om de hinder te beperken worden de werken vooral ’s nachts uitgevoerd

 ??  ??
 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Vanaf 12 mei is afrit 26 Beringen van de E313 gesloten voor verkeer dat vanuit Luik richting Antwerpen rijdt. Er is een omleiding voorzien via afrit 25a Tessenderl­o.
FOTO TOM PALMAERS Vanaf 12 mei is afrit 26 Beringen van de E313 gesloten voor verkeer dat vanuit Luik richting Antwerpen rijdt. Er is een omleiding voorzien via afrit 25a Tessenderl­o.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium