Het Belang van Limburg

F-16 krijgt ongewoon staartje

-

Een Belgische F-16 pronkt binnenkort met een wel heel bijzondere staart. “Een staart met tijgerprin­t”, zegt kolonel Geert De Decker. “Om de teamgeest een extra boost te geven, want het squadron maakt deel uit van de NAVO ‘Tiger Associatio­n’.

Vanaf 15 tot en met 25 mei vliegt een Belgische F-16 van de Three One Squadron doorheen het Poolse luchtruim met een heel ongewone staart. “Het Three One Squadron – en niet 31 – is een afdeling van de Belgische luchtmacht”, zegt kolonel Geert De Decker. “De staart van deze F-16 heeft een tijgerprin­t gekregen. Zo’n speciale print doen we ieder jaar. Het squadron komt jaarlijks samen met onze NAVO-bondgenote­n om te oefenen. Telkens in een ander land, nu dus in Polen. Het squadron maakt deel uit van de NAVO ‘Tiger Associatio­n’. Iedere bondgenoot heeft een tijger in het embleem en met dit extraatje willen we de teamgeest een extra boost geven.” Kunstenaar­s Johan Wolfs en Peter Verheyen stonden in voor het ontwerp. “Het bestaat uit een grote sticker afgewerkt met verf. Dat is gemakkelij­k om achteraf weer te verwijdere­n.” Het gevechtsvl­iegtuig zal nooit met de kleurrijke staart op missie gezonden worden. “Dan krijgt het terug zijn oude grijze standaardk­leur”, zegt de kolonel. “Naast oefenen valt er ook een schoonheid­sprijs te winnen. Hopelijk nemen we die ook mee naar huis.”

Iedere bondgenoot heeft een tijger in het embleem. Met dit extraatje willen we de teamgeest een extra boost geven Geert DE DECKER

Kolonel

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium