Het Belang van Limburg

Zeven doden bij nieuw protest in Gaza

-

GAZA - Israëlisch­e soldaten hebben minstens vijf Palestijne­n omgebracht bij nieuwe protesten, vrijdag langs de Gazastrook. Er vielen ook ruim duizend gewonden. Dat meldt het ministerie van Gezondheid, dat onder controle staat van Hamas, in Gaza.

Vrijdag demonstree­rden daar net als vorige week ongeveer 20.000 Palestijne­n, meldt het Israëlisch­e leger. De Palestijne­n staken banden in brand om het zicht van de Israëlisch­e scherpschu­tters te bemoeilijk­en. Het Israëlisch­e leger beschuldig­t Hamas ervan de rook te gebruiken om aanslagen uit te voeren langs de grens. Meer dan 150 Palestijne­n raakten bij de actie gewond door echte en rubberen kogels, aldus het ministerie van Gezondheid. Vele anderen zijn getroffen door traangas. Sinds vorige week vrijdag zijn al 29 Palestijne­n omgekomen in verband met de spanningen langs de grens en raakten meer dan 2.500 anderen gewond. Het gaat om de bloedigste periode in de regio sinds 2014.

 ?? FOTO EPA-EFE ?? De Palestijne­n creëerden een rookgordij­n om het zicht van de Israëlisch­e scherpschu­tters te bemoeilijk­en.
FOTO EPA-EFE De Palestijne­n creëerden een rookgordij­n om het zicht van de Israëlisch­e scherpschu­tters te bemoeilijk­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium